Kuva: Fotolia

Millaisia piirteitä haemme yhden illan jutuista ja potentiaalisista kumppaneista?

12.02.2016 22:15 - Senja Rapila

Tutkimustulokset poikkesivat huomattavasti toisistaan - arvaatko sinä, mikä on pitkää suhdetta hakevan henkilön ensimmäinen kriteeri?

Uusi tutkimus on selvittänyt, millaisia piirteitä ihmiset hakevat etsiessään yhden illan juttua sekä vakavampaa suhdetta. Tutkimus tehtiin yli 126 eri maassa ja siihen osallistui 7544 henkilöä seitsemällä eri kielellä.

Tutkimuksessa koehenkilöt laitettiin valitsemaan ystävälleen potentiaalinen kumppaniehdokas niin yhden illan leikkeihin kuin vakavampaankin suhteeseen.

Tulokset samankaltaiset

Tutkimuksessa selvisi, että miehet valitsivat yhden illan juttunsa näillä kriteereillä; ensimmäisenä ja tärkeimpänä kriteerinä naiselle olivat viehättävät kasvot, sen jälkeen vasta hyvät suutelutaidot, hyväntuoksuisuus sekä hyvä iho.

Naiset puolestaan pitivät miehillä yhden illan jutun ominaisuuksina tasapuolisesti hyvää suutelutaitoa sekä hyväntuoksuisuutta, sen jälkeen viehättäviä kasvoja, hyvää ihoa sekä hyvää hiuslaatua.

Pidempää suhdetta etsiessä päinvastaiset hakukriteerit

Pidempää suhdetta etsiessä naiset pitivät tärkeinä ominaisuuksina sitä, että mies pitää lapsista, lemmikeistä sekä että hänen vanhempansa tulevat hyvin toimeen keskenään.

- Naiset kertoivat haastattelussa, että jos mies pitää lemmikkieläimistä, hänen on pakko olla mukava ihminen, professori Tamas David-Barrett toteaa.

Miehet puolestaan pitivät myös listan kärkipiirteenä rakkautta lapsia kohtaan, sen jälkeen tuli vanhempien hyvät välit ja kolmantena sisarusten hyvät välit toisiinsa. Neljäntenä tuli vasta rakkaus lemmikkieläimiä kohtaan. 

Tutkimuksesta selvisi siis, että vaihdamme alitajuntaisesti hyviä ulkoisia ominaisuuksia siihen, että kumppani tulee muun muassa toimeen vanhempiensa kanssa ja on hyvä vanhempi mahdollisille tuleville lapsille.

Lue myös: Älä tuhlaa enää aikaasi turhiin treffeihin - 6 deittivinkkiä vakavasta suhteesta haaveileville

Lue myös: Isän kirjoitus kotivaimolleen leviää netissä: "Minähän se olen tehnyt töitä koko päivän..."

Kilpailut

Uusimmat