Katso, millainen tytär olet - tyyppejä on yhteensä 9

08.04.2015 17:15 - Rea Tallgren

Millainen tytär olet? Sitä pohtii uutuuskirja The Daughterhood.

The Daughterhood -kirjan kirjoittanut Natasha Fennel kirjoitti lehteen kolumnin siitä, millaisia tytär- ja äitisuhteita hän tietää. Kolumni sai yllättäen aikaan valtavan palauteryöpyn, kun eri-ikäiset ja erilaisista taustoista lähtöisin olevat naiset kertoivat omista perhesuhteistaan ja siitä, millaisia tyttäriä mielestään olivat.

Fennel alkoi kasata tarinoita yhteen ja on nyt kirjoittanut niistä kirjan. Hänen mukaansa tyttäriä on yhdeksänlaisia. Tunnistatko itsesi yhdestäkään kuvauksesta?

Kiireinen tytär

Et vastaa puhelimeen, kun äitis soittaa ja annat lupauksia, joita et voi pitää. Kun äitisi sitten ilmestyy ovellesi, koska ei muuten saa sinuun yhteyttä, menet piiloon. Kun äitisi saa sinut puhelimella kiinni, et puhu hänen kanssaan pitkään vaan lopetat puhelun mahdollisimman pian. Käytät usein äidistäsi ilmausta "se on vaan minun äitini."

Laiminlyöty tytär

Äidilläsi on saattanut olla mielenterveysongelmia, joiden takia et ole saanut sellaista rakkautta tai huomiota, jota olisit toivonut saavasi. Vaikka olisit nykyään aikuinen, on menneisyyttä vaikea pyyhkiä puhtaaksi. Sinua saattaa pelottaa omien lasten hankkiminen menneisyytesi takia.

Narsistin tytär

Äitisi on täydellisen itsekeskeinen, ja kritisoi sinua jatkuvasti. Et ole ikinä kokenut olevasi muuta, kuin vaivaksi. Äitisi ei välttämättä olisi kannattanut hankkia lapsia ollenkaan.

Äitinsä tytär

Moni tytär voi samaistua tähän. Vaikka kuinka yrittäisit sitä välttää, alat muistuttaa äitiäsi ja toistaa samoja fraaseja, joita hän on aina käyttää.

Sureva tytär

Sureva tytär menettää äitinsä jo ennen tämän kuolemaa, kun äiti sairastuu esimerkiksi alzheimerin sairauteen. Äiti on siis läsnä henkisesti, mutta läheinenkin suhde häneen on kadotettu ilman äidin tai tyttären kummankaan omaa syytä.

Riippuvainen tytär

Sinulla on äitisi pikavalikossa. Soitat hänelle aina, kun voit. Kysyt hänen mielipidettään kaikkeen mahdolliseen, kokkaamisesta siivoamiseen ja ihmissuhteisiin.

Puhut lähinnä itsestäsi, etkä ikinä muista kysyä äitisi kuulumisia. Pidät itseäsi edelleen pelkkänä lapsena ja turvaudut äitiisi kenties unohtaen, että hänkin on ihminen, eikä vain äiti.

Omistautunut tytär

Sinä viet äitiäsi paikkoihin, matkustat hänen kanssaan ja hankit hänelle lahjoja. Puhutte kaikesta - tiedät jopa, millaiset hautajaiset äitisi itselleen haluaa. Arvostat äitiäsi suunnattomasti ja kohtelet häntä kunnioittaen. Olette nykyään jo enemmän ystäviä kuin lapsi ja vanhempi. Toisaalta kuitenkin suhdettanne määrittää tieto siitä, että jossain vaiheessa äiti poistuu keskuudesta.

Vastahakoinen tytär

Tiedät, että sinun pitäisi auttaa äitiäsi ja olla hänelle ystävällinen. Et kuitenkaan millään haluaisi, ehtisi tai jaksaisi tehdä sitä. Joka kerta, kun näet äitiäsi, sinua turhauttaa ja tunnet olosi levottomaksi, koska tekisit mieluummin jotain muuta. Toisaalta tunnet syyllisyyttä siitä, että tunnet niin.

Pettymysten tytär

Äidilläsi on ollut sinun suhteesi kovat odotukset, mutta vaikka kuinka olet yrittänyt, et ole saanut niitä täytettyä. Kun kasvat, ymmärrät yhä selvemmin, että äitisi on pettynyt sinuun. Moni tällainen äiti-tytär -suhde ei kestä, koska jatkuvaa alemmuuden ja epäonnistumisen tunnetta kestää harva.

Lue myös: Rakastatko vielä isää? Kysymykset, jotka haluaisimme äideiltämme kysyä

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat