Ferrarin huippumallista lähti katto - tällainen on LaFerrari Aperta

02.10.2016 10:30 - Teknavi / Jussi Ojala

Avoauto kiihtyy 15 sekunnissa pysähdyksistä 300 kilometrin tuntinopeuteen.

Pariisin autonäyttelyssä julkistettu LaFerrarin avoversio kulkee mallinimellä Aperta. Avonainen hybridikaunotar tulee tarjolle Ferrarin vanhoille asiakkaille, ja autoja valmistetaan vain sellainen määrä, että Ferrari voi oikeasti valita asiakkaansa itse. Asiakas voi päättää kahdesta eri kattoversiosta: taivas aukeaa joko kankaan tai kovan katon takaa.

Auton tekniikka on yhtenäinen umpiversion kanssa, mutta avoversiossa auton kiehtovista äänistä pääsee nauttimaan astetta enemmän. Hiilikuituisia korirakenteita on luonnollisesti jouduttu vahvistamaan. Auton paino on noussut näin hieman, mutta tästä huolimattta hilse irtoaa varmasti. Tehoa ei ole nähty kasvattu tarpeelliseksi kasvattaa, sitä on samat 963 hevosvoimaa kuin umpiversiossa. Näistä 800 on aitoja eli tulevat 6,3-litraisesta V12-moottorista, sähköhevosvoimia on siis 163. Hiilidioksidia päästellään 340 grammaa kilometriä kohden.

Huippunopeutta on luvassa yli 350 km/h ja satasen vauhtiin päästään alle kolmessa sekunnissa. Alle seitsemässä sekunnissa taulussa on 200 km/h, ja 300 km/h saavutetaan vaatimattomasti 15 sekunnissa.

Myös auton muodot ovat lähes identtiset umpiversion kanssa, mitä nyt aerodynamiikkaa on jouduttu hiomaan hieman, jotta suorituskyky ja downforce ovat samaa tasoa umpiversion kanssa.

Lue myös: Hyundai esitteli uuden urheiluauton - 380 hevosvoimaa

Lue myös: Porsche esitteli uuden version Panamerasta - kulkee sähköllä 50 kilometriä

Lue myös: Audi TT RS uudistui - nyt jo 400 hevosvoimaa!

Yhteistyössä Teknavi

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat