Samsungin uutuuspuhelimet eivät enää räjähdä taivaan tuuliin

15.06.2017 10:57 - Teknavi / Janne Laakso - mobiili.fi

Räjähtävien Samsung-puhelinten ongelma näyttää olevan historiaa. Yhtään Galaxy S8 -räjähdystä ei ole tapahtunut.

Samsungin viime kesän lopulla julkaisema Galaxy Note7 nousi kuumaksi puheenaiheeksi, kun puhelimien akkuja alkoi räjähdellä ja syttyä tuleen hälyttäviä määriä. Note7-fiaskon jälkeen korealaisjätti otti käyttöön uudet akkujen turvatarkastukset, ja uudistukset näyttäisivät toimineen. Korea Heraldin mukaan Samsung ei ole 50 päivässä saanyt yhtään raporttia akkuongelmista uusissa Galaxy S8 -malleissa.

Galaxy S8 ja S8+ julkaistiin alkujaan 21. huhtikuuta. Nyt, reilut 50 päivää myöhemmin, ei syttyviä akkuja ole kyseisissä laitteissa raportoitu. Viime vuonna Note7 oli jo kertaalleen ehditty kutsua takaisin 50 päivän sisällä sen julkaisusta.

Samsung on Note7-tapauksen jälkeen ottanut käyttöön 8-vaiheisen akkujen turvatarkastuksen, johon sisältyy muun muassa röntgen-läpivalaisu sekä puhkaisu- ja purkutestejä. Note7:ssä räjähdysten syyksi selvisivät akkujen valmistusviat, mutta ongelmaa pahensi vielä Samsungin oma kunnianhimo, kun suunnitteluvaiheessa akkuihin mitoitettiin turhan ohut eristekerros sekä liian pieni tila akulle puhelimen sisällä. Samsung on aikeissa myydä jo valmistetut Note7 -mallit uudella brändäyksellä sekä noin 10 prosenttia pienemmillä akuilla.

Samsungin akkujen turvatarkastukset koskevat lippulaivapuhelimien lisäksi kaikkia sen puhelinmalleja, joten Samsungin laitteiden pitäisi näiltä osin olla hyvinkin turvallisia.

Lue myös: Samsung-puhelinten räjähdysten syy varmistui vihdoin - julkistus ensi viikolla?

Lue myös: Räjähtävistä puhelimista miljardien menetykset Samsungille - kuka kerää kohusta voitot?

Yhteistyössä Teknavi

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat