5 asiaa joita ei kannata suunnitella elämässään

04.08.2014 10:27 - Susanna Karttunen

Elämänsä tarkka suunnitteleminen ei usein toimi. Se aiheuttaa stressiä ja pettymyksiä.

Sinäkin luultavasti tunnet jonkun, joka on suunnitellut elämänsä tarkasti. Hän on päättänyt mennä naimisiin 27-vuotiaana, saavansa ylennyksen kolmekymppisenä ja ensimmäisen vauvansa vuotta myöhemmin. Elämänsä tarkka suunnitteleminen ei kuitenkaan ole hyvä asia monesta syystä. Women's Health -lehti listasi asiat, joita ei kannata elämässään tarkasti suunnitella.

Naimisiinmeno

Ei kannata asettaa tarkkaa ikää, jolloin haluaa olla naimisissa. Silloin saattaa päätyä menemään naimisiin väärän henkilön kanssa vain siksi, että hän sattuu olemaan paikalla oikeaan aikaan. Ei myöskään kannata päättää menevänsä ehdottomasti jonkun tietyn henkilön kanssa naimisiin, jos tämän toisen tunteista ei voi olla varma.

Lapsen saaminen

Siinä ei ole mitään väärää, että miettii, haluaako lapsia ja minkä ikäisenä. Totuus kuitenkin on, ettei tätä asiaa voi täysin kontrolloida. Itse asiassa tarkkojen lapsenhankintasuunnitelmien tekeminen nostattaa stressitasoja, mikä vaikuttaa negatiivisesti hedelmällisyyteen.

Ura

Palkankorotuksia ja ylennyksiä ei voi taata, sillä ne riippuvat niin monesta muusta asiasta kuin sinusta. Kannattaa vain päättää tehdä parasta mahdollista työtä ja tarttua tilaisuuksiin, kun niitä tulee eteen.

Intohimon löytäminen elämässä

Nykyään useimmat naiset haluavat etsiä elämäänsä tarkoituksen ja intohimon kohteen. Useat haluavat löytää sen nyt ja heti. Tarkoituksen elämälleen löytää kuitenkin yleensä vain ajan kanssa.

Asioiden tekeminen ennen tiettyä ikää

Monet listaavat asioita, joita haluavat tehdä tiettyyn ikään mennessä. Ehkä sinäkin olet päättänyt juosta maratonin, käydä Japanissa ja kirjoittaa kirjan ennen kuin täytät 35. Tämä voi olla mahdollista, mutta se aiheuttaa sinulle paljon stressiä. Kannattaa tehdä näitä asioita sen mukaan, kun niiden tekemiseen tulee hyvä mahdollisuus.


Vertaatko itseäsi usein muihin? Opi onnellisemmaksi aikaisemman artikkelimme avulla. Pääset artikkeliin tästä.

Lähde: Women's Health

Kilpailut

Uusimmat