6 helppoa tapaa pitää paino hallinnassa

12.10.2013 18:15 - Reija Saarinen

Liikakilojen kertymiseen voi helposti itse vaikuttaa. 

Alla kuusi erittäin järkevää vinkkiä, joiden avulla jokainen voi pitää oman painonsa kurissa. 

1. Shoppaile järkevästi

Suosi luonnollisia raaka-aineita ja erilaisia kausituotteita. Ruoka-ostokset kannattaa myös suunnitella etukäteen, jotta tulet valinneeksi terveellisempiä vaihtoehtoja. Tämän lisäksi kukkaro kiittää, koska heräteostokset jäävät vähemmälle. 

2. Kuntoile

Säännöllinen liikunta auttaa pitämään aineenvaihdunnan kunnossa. Liikunta saattaa myös ehkäistä sydän- ja vesisuonitauteja, diabetesta ja syöpää. 

3. Suosi terveellisiä rasvoja

Ihminen tarvitsee rasvaa, joten sitä ei missään tapauksessa saa jättää ruokavaliosta kokonaan pois. Kannattaa kuitenkin suosia pelkästään hyviä rasvoja, jota saa muun muassa kalasta ja pähkinöistä. 

4. Lue tuoteselosteet

Tuoteselosteita kannattaa seurata. Tällä tavoin pysyy itse hyvin kärryillä siitä mitä suuhunsa laittaa. Tämän lisäksi saat hyvin tietoa siitä, mitä terveellinen ruokavalio sisältää. 

5. Syö oikeita hiilihydraatteja

 Pidä huoli, että 50 prosenttia dieetistäsi on hiilihydraatteja. Hyviä hiilihydraatteja saat muun muassa kokojyvästä sekä vihanneksista. 

6. Vähennä alkoholin käyttöä

Jos haluaa pitää painonsa kurissa, ei kannata nautiskella alkoholia liian tiheään tahtiin. Alkoholi kerää nopeasti kiloja, sillä se sisältää runsaasti kaloreita, joita ei välttämättä halua seuraavana aamuna lähteä kuluttamaan lenkkipolulle. 

Lähde: FitHo

Kilpailut

Uusimmat