Kuva: AOP

Onko tiedossa railakas ilta? Minimoi krapula välttämällä tiettyjä juomia

29.04.2016 15:15 - Senja Rapila

Koska kukapa villin juhlimisen jälkeisestä olotilasta nauttisi.

Jos tiedossa on villiäkin villimmät juhlat ja seuraavana päivänä saattaa hyvinkin olla vuosisadan krapula, kannattaa tutustua tarkemmin erilaisiin juomavaihtoehtoihin. Jos olet tottunut nauttimaan miedompia tai tummempia alkoholijuomia, massiivinen krapulasi voi hyvinkin johtua siitä.

Tutkimukset osoittavat, että jos nautit pitkän baari-illan aikana pelkästään vodka-pohjaisia drinkkejä, sinulla ei todennäköisesti ole yhtä paha krapula seuraavana aamuna kuin sinulla olisi silloin, jos olisit juonut mietoja alkoholijuomia.

Syy makuaineiden ja sokerin määrässä

Syy siihen miksi vodka-pohjaisten alkoholidrinkkien nauttiminen vähentää krapulaa on se, että kirkas alkoholi sisältää vähemmän kongeneereja. Kongeneerit ovat makuaineita, joka vaikuttavat krapulan syntymiseen huomattavasti.

Elite Dailyn mukaan toinen ongelma miedoissa alkoholijuomissa on se, että ne sisältävät todella paljon sokeria, joka pahentaa krapulaa huomattavasti. Punaviiniä juodessa puolestaan tanniinit hyppäävät peliin mukaan ja tuovat omalta osaltaan huonoa oloa ja päänsärkyä seuraavalle päivälle.

Jos kirkkaat juomat eivät ole sinun juttusi, Elite Daily -sivusto suosittelee pysyttelemään kevytjuomissa, kuten kevytoluessa tai -siiderissä. Jos haluat puolestaan nautiskella punaviiniä, kuiva ja vähätanniininen punaviini on paras vaihtoehto.

Lähde: Elite Daily

Lue myös: Tiedätkö milloin kannattaa nousta puntarille? Viikonpäivä kertoo todellisen painosi

Kilpailut

Uusimmat