Kuva: AOP

Suurin pudottaja -kilpailija syyttää: "Tuotanto vaati meitä syömään laihdutuslääkkeitä"

24.05.2016 16:15 - Pauliina Jokinen

Painonpudottaminen ei aina ole niin helppoa, kuin televisio-ohjelmat väittävät.

Riittävä määrä liikuntaa ja oikeanlainen ruokavalio - näillä keinoilla kilot lähtevät yleensä varmasti. Painonpudotus vaatii kuitenkin myös aikaa ja pitkäjänteisyyttä ja juuri sitä ei aina ole tarjolla. Näin on käynyt muun muassa Suurin pudottaja -ohjelman kuvauksissa, kilpailuun osallistuneet painonpudottajat kertovat.

The New York Postin mukaan useat ohjelmaan osallistuneet kertoivat tuotantoyhtiön kehottaneen heitä syömään painonpudotuslääkkeitä tehostaakseen laihtumista. Osallistujien mukaan heitä myös pyydettiin vaikenemaan tai jopa valehtelemaan asiasta.

- Ihmiset pyörtyilivät viimeisessä punnituksessa, sarjan toisella kaudella nähty Suzanne Mendonca kertoi lehdelle.

- Minun kaudellani viisi ihmistä piti kiidättää sairaalaan. Sarjan lääkäri Rob Huizenga tiesi tasan tarkkaan, mitä tapahtui, mutta hän ei yrittänyt estää sitä, Mendoca jatkoi.

Mendocan mukaan lääkkeet tehostivat aineenvaihduntaa, kuivattivat ja saivat kisaajat voimaan pahoin.

- Oksensin joka päivä, Mendoca kuvaili.

Kiistävät väitteet

Lääkäri Huizenga sekä ohjelman personal trainer Bob Harper kiistivät syytökset The New York Postille.

- Väitteet ovat ehdottomasti vääriä ja suuressa ristiriidassa sen kanssa, että olen sitoutunut lisäämän hyvinvointia ja terveyttä, Harper totesi.

Pitivätpä väitteet lääkkeistä paikkaansa tai eivät, ovat monet asiantuntijat kyseenalaistaneet ohjelman painonpudotusmetodin. Muun muassa ravitsemusasiantuntija Jessica Cordingin mukan liian nopea painonpudotus on epätervettä.

- Kun ihminen pudottaa painoa hitaasti ja suunnitelmallisesti, pienten muutosten avulla, antaa se keholle aikaa sopeutua, Cording muistutti.

Lue myös: Nainen pudotti 92 kiloa painostaan - julkaisi pysäyttävät kuvat Instagramissa

Lähde: The New York Post

Kilpailut

Uusimmat