Kuva: Fotolia

Syötkö banaanin aamupalaksi? Ei niin hyvä idea kuin luulisit

15.08.2016 21:30 - Iiro Myllymäki

Pelkän banaanin syöminen ei pidä nälkää kovinkaan kauaa.

Banaani on kätevä ja terveellinen herkku, mikä tekee siitä monelle houkuttelevan aamupalan. Metro-sivusto kuitenkin kertoo, että pelkkään banaaniin turvautuminen aamulla ei ole lainkaan niin hyvä idea kuin äkkiseltään luulisi.

Ravintoterapeutti Daryl Gioffre kertoo, että banaanin sisältämä runsas hedelmäsokeri ja sen maltillinen happopitoisuus johtavat nopeaan sokerinsaantiin mutta myös nopeaan energian laskuun myöhemmin. Pelkän banaanin syöjät ovatkin väsyneitä ja nälkäisiä melko pian aamupalan jälkeen. Banaaneilla on toinenkin haitta.

- Kun sokeria kulutetaan missä tahansa muodossa, se läpikäy käymisprosessin, kuten alkoholi ja viini. Näin sokeri muuttuu alkoholiksi ja hapoksi kehossa. Tämä tukkii ruoansulatusjärjestelmän, Gioffre sanoo.

Banaania ei kaiken tämän jälkeen kuitenkaan tarvitse kokonaan poistaa aamuhetkistään, kunhan vain muistaa yhdistää sen johonkin muuhun ruokaan. Banaanin kylkeen kannattaa valita jotain, mikä neutraloi hapokkuuden ja hidastaa sokeriaineenvaihduntaa. Näin välttyy nopealta energiapiikin romahtamiselta. Banaaninpaloja voi kätevästi yhdistää vaikka puuroon.

Lue myös: Puurolla merkittävä terveysvaikutus - jo lautasellinen päivässä auttaa

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat