Kuva: Fotolia

Kaksi helppoa tapaa auttaa muuttamaan ruokailutottumuksensa terveellisemmiksi

15.08.2016 21:15 - Emma Ylistalo

Alku on aina hankalaa, mutta parilla helpolla kikalla muutat ruokavaliosi terveellisemmäksi.

Moni varmasti haluaisi syödä terveellisemmin, mutta se on helpommin sanottu kuin tehty. Parilla helpolla tavalla voit kuitenkin saada muutoksen onnistumaan.

1. Syö samantyyppistä ruokaa joka päivä

Syömällä samantyyppisiä aterioita joka päivä ja vähentämällä vaihtoehtoja, voit vähentää syömiseen liittyvää stressiä. Kun olet saanut kehitettyä terveellisestä syömisestä tavan, voit pikkuhiljaa lisätä vaihtelevuutta.

Hyvistä tavoista on yhtä hankala luistaa kuin huonoista, eli kun saat terveellisen syömisen osaksi arkeasi, se luultavasti myös pysyy. Ensin siitä on vain saatava pysyvä tapa.

2. Pidä kiusaukset loitolla

Voi olla hankala syödä terveellisesti, jos ympäriltä löytyy sokerisia herkkuja tai muuta epäterveellistä. Epäterveellistä ruokaa voi olla alkuun hankala vältellä. Lue alta, miten vältät eri paikoissa herkkuihin sortumisen.

Kotona:
Jos yrität eroon epäterveellisistä ruuista, suurin virhe minkä voit tehdä, on säilyttää sellaista kotonasi. Jos kaapistasi löytyy herkkuja, niihin on helppo sortua kun kaipaa lohtua huonon päivän päätteeksi tai iltasyömistä televisiota katsellessa. Jos todella haluat jotain herkkua, kävele lähikauppaan hakemaan. Näin saat ainakin samalla vähän liikuntaa ja sinulla on enemmän aikaa harkita, mitä pistät suuhusi.

Työpaikalla:
Helpoin tapa on tuoda töihin omat eväänsä. Kun pakkaat mukaan tarpeeksi täyttävän ja terveellisen lounaan, se estää myös napostelua iltapäivällä.

Kaupassa:
Ostoksesi määrittävät paljolti sen, kuinka terveellisesti tulet syömään. Kannattaa siis tehdä etukäteen ostoslista ja ostaa ainoastaan asioita, mitä listalta löytyy. Kävele suoraan noiden ruokien luo, laita ne ostoskoriisi ja kävele pois. Mitä vähemmän vaeltelet kaupan käytävillä, sitä vähemmän heräteostoksia teet.

Lähde: Mind Body Green

Lue myös: Mikä sinulle on tärkeintä elämässä? Selvitä helpolla tavalla

Kilpailut

Uusimmat