Kuva: Fotolia

Haluatko säilyttää energiasi myös talven tullen? 6 vinkkiä

13.10.2016 13:15 - Emma Ylistalo

Pimeimmän vuodenajan yli jaksaa, kun kiinnittää huomiota tiettyihin asioihin.

Syksyn tullen ja talven lähetessä energiat vähenevät. Jos kuitenkin haluat pitää kiinni siitä kesäisestä energiasta, lue alta kuusi tapaa säilyttää se myös talven tullen.

1. Lähde ulos

Aina kun sää vain sallii, käy pihalla haukkaamassa raitista ilmaa saadaksesi energiaa. Tutkimukset osoittavat, että jopa kylminä ja pilvisinä päivinä, ulkona oleva valo voi auttaa taistelemaan syysmasennusta vastaan. Suurimmat hyödyt saat ulkoilemalla muutaman tunnin sisään heräämisestä. 

2. Suunnittele seuraava lomasi

Yksi tapa selvitä pimeistä kuukausista on suunnitella ja varata seuraava lomamatka valmiiksi. Näin saat energiaa talveesi ja keskellä pimeintä aikaa jaksat paiskia töitä, sillä tiedät loman olevan aivan nurkan takana.

3. Syö oikeita ruokia

Kun ulkona on kylmä, saatamme hakea lohtua ruuasta, joka ei välttämättä ole terveellisimmästä päästä. Ennen kuin sorrut roskaruokaan, muista kuitenkin, että tietyt ruuat nostavat mielialaasi paremmin kuin kerroshampurilainen. Pimeänä aikana on tärkeä varmistaa ainakin riittävä D-vitamiinin saanti. Varmista täältä, saatko tarpeeksi kyseistä vitamiinia. Kurpitsan siemenistä saat sinkkiä, joka auttaa kehoasi taistelemaan tulehduksia vastaan.

4. Kokoa soittolista

Huonon päivän sattuessa monilla on usein tapana piristää mieltänsä musiikin avulla. Missourin yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan iloinen musiikki voi vaikuttaa positiivisesti mielialaamme. Kokoa siis piristävä soittolista pimeiden päivien varalle.

5. Lähde liikkeelle

Olet luultavasti kuullut saman asian monta kertaa, mutta liikunta todellakin auttaa jaksamaan. Harvardin yliopiston tekemän tutkimuksen mukaan tutkimukseen osallistuneet ihmiset, jotka kävelivät 35 minuuttia päivässä, viisi kertaa viikossa, onnistuivat lieventämään sen avulla masennuksen oireita. Jos ulkona on liian kylmä liikkumiseen, lähde hauskalle ryhmäliikuntatunnille tai tee kotona jumppa YouTubesta löytyvien videoiden avulla. 

6. Meditoi

Stressiä vastaan taistellessa meditaatio on yksi parhaista vaihtoehdoista. Kaiken lisäksi, se on helppo lisätä omaan arkeensa. Etsi pari kertaa päivässä rauhallinen paikka ja istu mukavasti. Hengittele hetki rauhallisesti ja tule tietoiseksi kehostasi. Näin pääset eroon negatiivisista tunteista ja rentoudut hetkessä.

Lähde: Pure Wow

Lue myös: Haaveissa juoksuharrastuksen aloittaminen? Katso ammattilaisen ohjeet, joilla onnistut

Kilpailut

Uusimmat