Kuva: Fotolia

Viisi erilaista ruokailijatyyppiä listattiin - mihin itse kuulut?

07.02.2017 22:15 - Erica Alaluusua

Jos mietit syömistä 24 tuntia vuorokaudessa, voit kutsua itseäsi kulinaristiksi.

Jos sorrut herkästi suklaahyllyllä tai huomaat syömisen aiheuttavan lisähuolia, voi omien ruokailutapojen tarkastelu olla hyödyksi.

Australian tieteellinen ja teollinen tutkimusjärjestö jakoi ihmisten ruokailutavat viiteen eri tyyppiin. Tutkimusjärjestön mukaan omien ruokailutapojen tunnistaminen voi helpottaa tapojen hallintaa, ja täten ehkäistä ylensyöntiä. Jotta sinäkin pääsisit tunnistamaan oman ruokailijatyyppisi, listasimme ne alle lyhyen kuvauksen kera.

Ajattelija

Ajattelija on ruokailun suhteen tavoitteellinen ja miettii jokaisen ateriansa tarkasti. Ajattelija saattaa sortua perfektionismiin ja yliajatteluun, mikä voi altistaa ahdistukselle ja stressille.

Janoaja

Janoaja himoitsee herkullista ruokaa, ja omaa vaikeuksia pitäytyä kohtuudessa. Janoja ei välttämättä kykene lopettamaan syömistä, vaan ahmii myös kylläisenä. 

Kulinaristi

Kulinaristin ajatuksissa voi olla tulevan kauppareissun ostoslista, ruoanlaittohetki tai itse ateriointi, mutta ruoka on aina jossain määrin mielessä 24 tuntia vuorokaudessa. Kulinaristille ruoka on ennemminkin olemassaolon tarkoitus kuin elintoimintojen ylläpitäjä. 

Sosiaalinen ruokailija

Sosiaalinen ruokailijatyyppi priorisoi ihmissuhteet ruokavalion edelle. Jos ystävät kutsuvat hampurilaiselle, sinne mennään. Tämä ruokailijatyyppi ei anna ruokavalionsa vaikuttaa sosiaaliseen elämään, mikä johtaa helposti epäterveellisiin valintoihin.

Huoleton

Huoleton syö spontaanisti ja impulsiivisesti mieltymyksiensä mukaan. Huolettoman ruokavalioon ei kuulu suunnitelmallisuus, vaan päivän ateria päätetään senhetkisten mielitekojen mukaan. 

Lue myös: Yksi tapa voi lopettaa tunnesyömisen - vie vain pari minuuttia päivästä

Lue myös: Unohda nälkäkuurit! Personal trainer paljastaa ruokavinkit, jotka todella toimivat

Lue myös: Pääse eroon sokerikoukusta: Lue, mitä ruokavalioon kannattaa lisätä

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat