Kuva: Fotolia

Suosikkijuustoista paljastui järkyttävä terveysriski naisille - syö vain kohtuudella

20.03.2017 18:15 - Senni Loikala

Erityisesti cheddar- ja tuorejuustot lisäävät säännöllisesti ja runsaasti nautittuina merkittävästi rintasyöpäriskiä, väitetään tutkimuksessa.

Runsas maitotuotteiden kuluttaminen, erityisesti runsas cheddar- ja tuorejuuston syöminen, voi lisätä rintasyövän riskiä naisilla jopa yli 50:llä prosentilla. Näin väitetään tuoreessa amerikkalaistutkimuksessa, josta uutisoidaan Daily Mail -lehdessä.

Lehden mukaan tutkimuksesta selvisi, että maitotuotteiden kuluttaminen yhdistetään IGF-1-nimisen hormonin kasvuun. Tämän puolestaan uskotaan lisäävän todennäköisyyttä siihen, että osa terveistä soluista kehittyisi pahanlaatuisiksi ja rintasyöpä voisi saada alkunsa.

Lisäksi runsas juustojen syöminen yhdistetään ylipainoon, mikä puolestaan lisää riskiä 13:a eri syöpään.

Ilahduttavaa tutkimuksessa oli, ettei jogurtin syömisestä löydetty yhteyttä kohonneeseen rintasyövän riskiin.

Tutkimukseen osallistui yli 3000 naista, joista lähes 2000 sairasti rintasyöpää. Tutkijoita kiinnosti erityisesti maitotuotteiden käytön yhteys rintasyöpäriskiin. Tutkimusaika oli 11 vuotta.

Brittiläisen Breast Cancer Now -rintasyöpäjärjestön mukaan maitotuotteiden käytön ja syöpäriskin yhteyttä ei voida kuitenkaan todistaa. Ihmisten kannattaisi silti pitää ruokavalionsa tasapainoisena ja monipuolisena, järjestöstä muistutetaan.

Jos rakastat juustoja, kannattaa sinun tietää suosikkiherkkusi terveyshyödyt! Juuston kuusi etua terveydellesi pääset lukemaan tästä.

Lähde: Daily Mail

Lue myös: Mistä tunnistaa virtsarakon syövän? 4 tärkeää merkkiä, jotka jokaisen naisen tulisi tietää

Kilpailut

Uusimmat