Kuva: Fotolia

Tiesitkö? Myös urheilu voi aiheuttaa kipeää turvotusta

22.06.2017 11:15 - Senja Rapila / senja.rapila@bauermedia.fi

Kestävyysurheilu aiheuttaa todennäköisimmin turvotusta henkilöille, jotka eivät ole oppineet hengittämään oikeaoppisesti.

Vatsan turvotus on asia, josta monet yrittävät päästä eroon syömällä terveellisesti ja urheilemalla aktiivisesti. Kaikki eivät kuitenkaan tiedä, että vatsan kipeää tai ahdistavaa turvotusta ei tule pelkästään huonosta ruuasta, mutta myös aina välillä urheilusta.

Kaikki riippuu siitä, kuinka hengittää urheilusuorituksen aikana. Ilmalla on nimittäin kaksi reittiä, joita pitkin sen on mahdollista mennä sisäänpäin hengitettäessä. Ensimmäisenä on reitti henkitorven läpi keuhkoihin. Keuhkoihin ilman tulisikin mennä.

Toinen reitti avautuu silloin, jos henkilö on todella rasittunut ja/tai haukkoo happea. Tässä tapauksessa ilma pääsee ruokatorveen, jonka kautta se menee vatsaan. Tämä aiheuttaa turvotusta, joka saattaa olla muuten selittämätöntä.

Vatsan turvotusta tulee todennäköisimmin kestävyysurheilsta, kuten juoksemisesta, pyöräilystä tai uinnista.

Turvotusta tulee herkemmin henkilöille, jotka eivät ole oppineet vielä hengittämään oikeaoppisesti urheillessaan. Turvotusta voi välttää niin, että opettelee hengittämään myös hengästyessään nenän kautta sisään ja suun kautta ulos.

Lähde: Women's Health

Lue myös: Asiantuntijat lyttäävät kookosöljyn! Vaarallisempaa kuin voi tai paistinrasva

Lue myös: Millaisia ovat täydelliset annoskoot? Asiantuntija kertoo

Lue myös: Valitse aamupalasi viisaasti - saattaa tehdä sinusta aggressiivisen

Kilpailut

Uusimmat