Kuva: Mikko Räsänen

Katja, 32: "Kun kerron tarinani, suurin osa ihmisistä alkaa itkeä"

28.06.2017 15:45 - Mikko Räsänen - Luettu 223 689 kertaa

Katja Tammiseen ihoon ilmestyi 2008 pieniä mustelmia. Kun ne alkoivat nopeasti kasvaa, oli hänen kuolemansa vain minuuttien päässä.

Katja Tamminen, 32, on nuori ja kaunis nainen, joka jää jo ensitapaamisella ihmisten mieliin positiivisuudellaan ja aitoudellaan. Freelance-valokuvaajan töitä tekevät Katja on tuttu näky monien artistien keikoilta hymyilemässä kameransa takana. Tuon hymyn takana on kuitenkin hurja tarina, josta muistuttavat suuret arvet eri puolilla Katjan kehoa.

Yleensä Katja kätkee arpensa pukeutumalla peittäviin vaatteisiin, mutta nyt hän haluaa, että kaikki saavat nähdä ne. Hän on vuosien aikana kertonut arpien tarinan niin monta kertaa, ettei jaksaisi enää vastata samoihin niitä koskeviin kysymyksiin. Nyt hän kertoo tarinansa vielä kerran, julkisesti, että sen jälkeen kysymykset loppuisivat.

- Tämä ei ole mikään riemustoori, vaikka lopulta kaikki menikin hyvin. 90 prosenttia ihmisistä, kenelle kerron tämän tarinan, alkaa jossain vaiheessa itkeä, Katja sanoo.

Katjan jalkoja peittävät mittavat arvet. Yleensä hän kätkee arvet vaatteiden alle välttääkseen niitä koskevat kysymykset. (kuva: Mikko Räsänen)

Katjalle ei ole vaikeaa kertoa tarinaansa, mutta häntä harmittaa se, miten tarina vaikuttaa muihin.

- Viimeinen asia, joka laukaisi minussa halun kertoa kaiken oli taannoinen laivareissu. Olin erään bändin matkassa laivakeikalla. Meillä oli hyvät keikan jälkeiset jatkot ja porukka oli menossa saunomaan. Mukana porukassa oli myös minulle kokonaan uusia ihmisiä.

- Päätin, etten mene mukaan saunomaan, koska kaikilla oli niin hyvä fiilis. Jos menen, tulee siellä kysymyksiä arvistani, ja kun kerron tarinani, kaikkien fiilis on taas kerran mennyt.

Nyt Katja siis kertoo tarinansa vielä kerran, mutta samalla hän toivoo, että tämän jälkeen sitä ei enää tarvitsisi toistuvasti kertoa. 

(artikkeli jatkuu seuraavalla sivulla)

Arvostele artikkeli

Kuuntele ohjelmia ja lempikanavaa puhelimellasi

RadioPlay tarjoaa mielenkiintoisia sisältöjä kuunneltavaksi silloin kuin sinä haluat.

Lataa puhelimeesi RadioPlay -sovellus!

Lataa App Storesta Lataa Sovellus Google Play:stä

Uusimmat