Kuva: Fotolia

Jo pieni määrä liikuntaa voi auttaa parantamaan kehonkuvaasi

01.08.2017 08:45 - Katariina Auvinen

Naiset tunsivat itsensä laihemmiksi ja kiinteämmiksi juuri liikuntasuorituksen jälkeen.

Huffington post -julkaisu kertoo tässä kuussa julkaistusta tutkimuksesta, jonka mukaan pienikin määrä liikuntaa voi auttaa parantamaan naisen omaa kehonkuvaa. Tutkimuksen mukaan parannukseen riittää vain puolen tunnin liikunta. Liikuntasuorituksen jälkeen naiset tunsivat itsensä muun muassa kiinteämmäksi kuin ennen suoritusta. Tämä tunne kesti 20 minuuttia. 

Tutkijat valitsivat tutkimukseen 75 nuorta naista, jotka kertoivat kärsivänsä huonosta kehokuvasta. Ryhmä jaettiin kahteen osaan, joista toiset tekivät pienen puolen tunnin mittaisen liikuntasuorituksen ja toiset taas lukivat lehteä sen ajan. Urheilleesta ryhmästä paljastui selvästi, että näiden ihmisten kehonkuva on parantunut jo pienen urheilusuorituksen jälkeen. 

Näin ollen vaikka urheilulla ei ole varsinaista näkyvää vaikutusta ollut kehoon, jo pienikin suoritus parantaa itsetuntoa ja kehonkuvaa. Tutkimus tehtiin normaalipainoisille nuorille, joten sitä se ei todista olisiko tulos sama esimerkiksi ylipainoisilla. 

Tutkimukset ovat kuitenkin todistaneet, että urheilulla on positiivisia vaikutuksia ihmisen mieleen ja onnellisuuteen. Urheilusuorituksen jälkeen ihmiset usein ovat tyytyväisiä itseensä ja tuntevat itsensä paljon onnellisemmaksi. 

Lue myös: Hätistä stressi 10 minuutissa - asiantuntijalla yllättävä vinkki

Lähde: Huffington Post 

Kilpailut

Uusimmat