Kuva: Fotolia

Kaatuiko kuntoprojekti innostuksen puutteeseen? 5 helppoa keinoa palauttaa treenimotivaatio

31.07.2017 18:45 - Emmi Moilanen

Hyvän kuntosalin tai mieleisen liikuntalajin etsimiseen kannattaa käyttää runsaasti aikaa ja vaivaa, sillä ennen pitkää se maksaa itsensä takaisin.

Urheilun ja elämäntapamuutoksen aloittaminen voi tuntua haastavalta. On myös mahdollista, että alun innostuksen jälkeen treenimotivaatio laskee ja kuntosalille lähteminen jää vain haaveeksi. Hyvin alkanutta treeniharrastusta ei kuitenkaan tulisi lopettaa täysin, vaikka kovin alkuinnostus olisikin jo laantunut. Näissä tilanteissa nimittäin tulisi aina muistaa se, että motivaatio on mahdollista kerätä uuteen huippuunsa kiinnittämällä huomiota muutamiin yksityiskohtiin.

Thought Catalog -sivusto listasikin yhteen seikat, joista jokaisen motivaation puutteesta kärsivän tulisi muistuttaa itseään ajoittain.

1. Käytä aikaa sopivan kuntosalin etsimiseen

Kierrä paikkakuntasi kuntosaleilla tutustumiskäynneillä ja vasta sen jälkeen päätä, mikä sali sopisi sinulle parhaiten. Yksi tärkeä seikka kuntoilumotivaation ylläpitämisessä onkin se, että tuntee olonsa mukavaksi omassa treeniympäristössään.

2. Etsi treenikaveri

Kun sovit ystäväsi kanssa treenit etukäteen, tunnette molemmat vähemmän halua luistaa sovitusta tapaamisesta. Sitä paitsi kuntosalitreeni tai juoksulenkki voi kahdestaan sujua kuin huomaamatta, ja samalla saatte treenin lomassa mahdollisuuden vaihtaa kuulumisianne.

3. Ota selfie tai kaksi

Oman kuntoiluprojektin etenemistä on mukava seurata kuvien avulla. Ota alkuvaiheessa itsestäsi peilin edessä muutama kokovartalokuva, joiden pariin voit palata esimerkiksi kahden kuukauden säännöllisen treenaamisen jälkeen. Oman onnistumisen ja työn tuloksen konkreettinen näkeminen pitää motivaatiota tehokkaammin yllä.

4. Panosta treenivaatteisiin

Jos kauniit ja trendikkäät treenivaatteet ovat se tekijä, jotka tuovat treeniisi hieman lisäpiristystä, anna mennä ja suuntaa urheiluvaateostoksille. Uusien salikenkien tai uuden jumppatopin testaaminen saattavat tuoda aivan uudenlaista intoa lähteä salille hikoilemaan, ja sohvalta ylös nouseminen tuntuu edes hieman helpommalta kuin aikaisemmin.

5. Pidä mielessäsi se, minkä takia olet aloittanut

Vaikka kuntoilu olisi jo säännöllinen osa elämääsi, on normaalia, että vastaan tulee myös niitä päiviä, kun mikään ei huvita ja ajatuskin treenaamisesta saa suorastaan inhon valtaan. Tällaisina hetkinä on tärkeää kuunnella itseään ja olla armollinen, jos yksi tai kaksi treenikertaa jää motivaation puutteen takia väliin.

Jos kuitenkin alat huomata merkkejä siitä, että kyseinen olotila on vaarana jäädä pysyväksi, olisi hyvä muistuttaa itseään, minkä takia kuntoiluprojektiin on alun perin lähtenyt mukaan. Heikkoja hetkiä kohdatessasi kaiva ottamasi aloituskuvat esiin ja muistuta itseäsi jo saavuttamistasi muutoksista ja niistä asioista, jotka ovat parantaneet elämänlaatuasi.

Lue myös: Aloita dieetti ilman kuntosalilla hikoilua – 6 tehokasta niksiä onnistuneeseen elämäntapamuutokseen

Lue myös: Tiesitkö? Myös urheilu voi aiheuttaa kipeää turvotusta

Lue myös: Asiantuntijat paljastavat: 6 päätöstä, jotka laihduttajan tulisi tehdä dieetin aikana

Lähde: Thought Catalog

Kilpailut

Uusimmat