Kuva: Fotolia

Aloita dieetti ilman kuntosalilla hikoilua – 6 tehokasta niksiä onnistuneeseen elämäntapamuutokseen

06.07.2017 22:45 - Emmi Moilanen

Jo yhden viikon aikana voi saada aikaan pysyviä muutoksia omassa ruokavaliossaan.

Uusien ja terveellisten tapojen muodostaminen on yksi tehokkaimmista keinoista pudottaa painoa pysyvästi. Tutkimukset ovat osoittaneet, että jo seitsemässä päivässä omaa toimintaansa voi muuttaa pysyvästi parempaan suuntaan.

Lifehack-sivusto listasi yksinkertaiset niksit, joiden avulla painon pudottamisessa pääsee alkuun ilman kuntosalilla rehkimistä.

1. Aloita pienin askelin

Aloita elämäntapamuutoksesi pienillä ja helpoilla muutoksilla. Kokeile esimerkiksi lopettaa sokeripitoisten juomien nauttiminen ensin työpäiväsi aikana ja laajenna uutta toimintatapaa hiljalleen myös vapaa-ajan puolelle. Tällä tavalla luovut huonoista tavoistasi asteittain, jolloin entisiin tapoihin sortuminen on epätodennäköisempää.

2. Hyödynnä ympäristöäsi uudella tavalla

Täytä jääkaappisi terveellisellä ruualla ja valitse aina portaat hissin sijaan. Vaikka ei suuntaisikaan työpäivän jälkeen kuntosalille hikoilemaan, päivittäin on helppo harrastaa hyötyliikuntaa – ja samalla polttaa kaloreita kuin huomaamatta.

3. Yhdistele hyviä toimintatapojasi

Jos esimerkiksi olet ottanut jo viikoittaisen juoksulenkin osaksi treenirutiiniasi, päätä, että lenkin jälkeen alat suunnitella myös terveelliset ateriat valmiiksi seuraavan viikon ajalle.

4. Aseta itsellesi välitavoitteita

Motivaatiosi pysyy todennäköisemmin yllä, kun asetat itsellesi lopullisen tavoitteen lisäksi myös niin sanottuja välietappeja, joissa pysähdyt tarkastelemaan onnistumistasi ja elämäntapaprojektin etenemistä.

5. Muista palkita itsesi

Saavuttaessasi välitavoitteesi, palkitse itsesi esimerkiksi jollain mieluisalla tekemisellä. Kyseessä voi olla hemmotteluhoito kylpylässä tai elokuvailta ystävän kanssa.

6. Karsi päivittäin ruokavaliostasi yksi epäterveellinen ruoka tai raaka-aine

Jatka tätä toimintatapaa viikon ajan. Jo lyhyen ajan sisällä ruokavaliosi muuttuu merkittävästi terveellisempään suuntaan. On kuitenkin tärkeää muistaa korvata karsitut ruuat terveellisillä välipaloilla.

Kokeile esimerkiksi näitä:

Vaihda sokeripitoiset juomat raikkaisiin smoothieihin tai yrttiteehen.

Korvaa rasvassa paistetut ranskalaiset bataattiranskalaisilla.

Makean nälkään voivat toimia apuna pähkinät, siemenet ja kuivatut hedelmät.

Lue myös: Eivätkö kilot karise millään? 4 kysymystä, jotka jokaisen laihduttajan tulisi kysyä itseltään

Lue myös: Pudota painoa ilman itsesi kiduttamista - katso tehokkaat ruokailuvinkit

Lue myös: Arkipäiväiset tavat, jotka hidastavat laihtumista huomaamattasi – ethän sorru?

Lähde: Lifehack

Kilpailut

Uusimmat