Kuva: Fotolia

Hätistä stressi hetkessä - 8 tapaa, jotka vievät alle puoli minuuttia

02.09.2017 21:15 - Iiro Myllymäki / iiro.myllymaki@bauermedia.fi

Stressiä voi hätistää esimerkiksi hengittämällä jonkin hengitystekniikan mukaan tai kysymällä toiselta ihmiseltä kuulumisia.

Stressin keskellä ei kannata elää. Stressi rasittaa kehoa ja mieltä monilla tavoilla, mutta onneksi on myös monia tapoja pyristellä siitä eroon. Elite Daily on listannut kahdeksan stressinlievityskeinoa, jotka vievät aikaa vain alle puoli minuuttia. Katso lista alta ja ota vinkit talteen stressittömämpää elämää varten.

Hengitä

On olemassa lukemattomia erilaisia hengitystekniikoita. Tietoinen hengittäminen on kätevä tapa lievittää stressiä missä vain. Yksi hengitystekniikka on hengittää syvään sisään laskien neljään, pidätellä hengitystään laskien kahdeksaan ja tämän jälkeen hengittää ulos laskien taas neljään.

Anna itsellesi hieronta

Lyhyt hierontahetki on yksi tapa irrottautua stressistä. Hiero hetki hartioitasi käsilläsi ja jatka tämän jälkeen pienellä venyttelysessiolla. Nosta hartiasi niin ylös kuin saat ja pudota ne tämän jälkeen alas.

Pidä listaa kiitollisuuden aiheista elämässäsi

Stressin hetkellä on hyvä pysähtyä hetkeksi miettimään, mikä kaikki elämässäsi on hyvin. Kiitollisuuden aiheista listan pitäminen auttaa antamaan arvoa hyville asioille elämässäsi. Aiheiden ei tarvitse olla suuria, vaan kiitollisuutesi voi kohdistua vaikka hyvään kupposeen kahvia tai kaverilta tulleeseen hauskaan viestiin.

Kysy toiselta ihmiseltä kuulumisia

Tämä on yksi hyvä tapa päästä oman pään jumittuneista keloista eroon. Lähetä viesti ystävällesi tai kysy kuulumisia töissä vierustoveriltasi, niin saat muuta ajateltavaa kuin oman elämäsi stressin aiheet.

Käytä eteerisiä öljyjä

Tuoksuvan eteerisen öljyn levittäminen iholle tai hengittely voi vaikuttaa rauhoittavasti mielialaan.

Käytä rasvoja

Vaihtoehtoisesti voit levittää ihollesi myös vaikkapa tuoksuvaa käsirasvaa.

Juo teetä

Teehetki hektisen päivän keskellä rentouttaa kummasti.

Sulje silmäsi

Stressiä lievittääksesi voit sulkea silmäsi hetkeksi ja mielessäsi kertoa itsellesi, että kaikki on hyvin.

Lue myös: Murehditko mielestäsi liikaa? Kolme askelta huolettomampaan arkeen

Lähde: Elite Daily

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat