Kuva: Fotolia

Kurkuma on todellinen terveyspommi - taistelee tulehduksia vastaan

04.09.2017 21:45 - Katariina Auvinen

Tällä keltaisella mausteella on monia terveyshyötyjä.

Kurkumasta tulee mieleen monet intialaiset ruuat, joihin sitä yleisimmin käytetään mausteena. Tästä keltaisesta mausteesta on kuitenkin moneksi. Kurkumalla on todistettu olevan monia terveyshyötyjä, joita on listannut muun muassa Healthline-julkaisu. 

Kurkuma on ruohovartinen kasvi, joka kuuluu inkiväärikasveihin. Sitä on käytetty keltaisen värinsä vuoksi myös kankaiden värjäykseen. Pääasiallisesti kasvia jauhetaan kuitenkin mausteeksi. Sopiva annos kurkumaa aikuisille on maksimissaan noin kaksi teelusikallista päivässä. Suurina annoksina se aiheuttaa pahoinvointia. 

Kurkuma taistelee muun muassa tulehduksia vastaan, josta on hyötyä kehon useille eri osa-alueille. Kurkuma sisältää kurkumiinia, jonka on todistettu torjuvan kehon tulehduksellista tilaa. Tulehdukset voivat johtaa muun muassa diabeteksen kehittymiseen. Se toimii tulehduksia torjuvan vaikutuksensa vuoksi muun muassa oivallisena närästyslääkkeenä sekä apuna reumakipuihin. 

Kurkuman on väitetty suojaavan myös syövältä. Kurkumiinillä on ominaisuuksia, jotka torjuvat syöpäsoluja ja ehkäisevät niiden kasvua. 

Kurkuman on todettu olevan yhteydessä myös aivojen hyvinvointiin. Eläimillä tehtyjen tutkimustulosten mukaan kurkuma suojasi aivoja sekä auttoi soluja parantumaan esimerkiksi kohtausten jälkeen. 

Lue myös: Oletko jo kokeillut tämän hetken trendikkäintä juomaa? Kurkumalatte antaa flunssalle kyytiä

Lähde: Healthline

Kilpailut

Uusimmat