Kuva: Fotolia

Naisten suosimasta ehkäisykeinosta löytyi yllättävä hyöty: Ehkäisee kohdunkaulan syöpää!

10.11.2017 20:15 - Senja Rapila

Tutkijat uskovat, että kierukan tuottama immuunivaste auttaa taistelussa papilloomavirusta vastaan, joka voi johtaa syöpään.

Monen naisen suosima ehkäisykeino, eli kierukka, saattaa olla keino taistella syöpää vastaan, uutisoi Women's Health -julkaisu. Sen lisäksi että tämä ehkäisymenetelmä on usein varma ratkaisu ei-toivottujen raskauksien ehkäisyssä, uskotaan sen myös vähentävän naisten riskiä sairastua kohdunkaulan syöpään. 

Yllättävä tutkimus julkaistiin Obstetrics & Gynecology -sivustolla. Tutkimusta varten asiantuntijat analysoivat kierukoiden käytöstä sekä kohdunkaulan syövästä saatua dataa yli 16 tutkimuksesta. Tutkimuksiin oli osallistunut yhteensä yli 12 000 naista ympäri maailman.

Tutkijat huomasivat, että niillä naisilla, jotka olivat raportoineet käyttäneensä kierukkaa, kohdunkaulan syövän riski aleni kolmanneksella.

Kohdunkaulan syöpä saa yleensä alkunsa ihmisen papilloomaviruksesta, joka leviää laajasti, Women's Health -julkaisussa kerrotaan. Ihmisen papilloomavirus on yleisin pääasiassa sukupuoliteitse tarttuva virus.

Tarkkaa syytä kierukan ja kohdunkaulan syövän yhteydelle ei tiedetä, mutta eräässä teoriassa uskotaan, että kierukka onnistuu jollain tavalla kehittämään immuunivasteen, joka taistelee papilloomavirusta vastaan, mikä voi kehittyä syöväksi.

Lähde: Women's Health

Lue myös: Eeppinen kuva määrätietoisesta vauvasta: Nyrkissä äitinsä kierukka, jonka piti ehkäistä raskauksia!

Kilpailut

Uusimmat