Kuva: Shutterstock

Tee lankkuliikkeestä tehokkaampi - vaatii vain 30 sekunnin pidon

25.01.2018 22:15 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Liian pitkään lankuttaminen ei personal trailerin mukaan kannata.

Lankku on yksi tehokkaimmista ja suosituimmista vatsalihasliikkeistä. Sen tuntee jokainen ja sitä näkee tehtävän jokaisella kuntosalilla.

Ikävä kyllä se on myös liike, joka tehdään usein väärin. Personal trainer Max Loweryn mukaan ei ole mitään järkeä lankuttaa minuutteja, jos oikeasti lihakset eivät ole aktivoituneena. Jos jännitys on oikeissa kodissa, ei lankussa tarvitse olla puolta minuuttia kauempaa.

- Aina silloin tällöin näkee ihmisiä, jotka lankuttavat minuutteja putkeen. Itse pidän liikkeen noin 30 sekunnin ajan, sillä en tiedä toista yhtä tylsää liikettä, hän sanoo.

Loweryn mukaan onkin olemassa tekniikka, jonka avulla jokainen voi tehdä lankkuliikkeestä hetkessä tehokkaamman. Mutta miten se sitten toimii?

- Suurin osa ihmisistä ei tunne lankkua sillä vatsan alueella, jossa se pitäisi tuntea. Monilla suurin osa paineesta on lihasten ja nivelten kohdalla, hän toteaa.

Sen sijaan liike tulisi tehdä seuraavalla tavalla.

- Jännitä vatsasi mahdollisimman tiukaksi, eli sellaiseksi, että olisit valmis ottamaan sitä vastaan iskun. Tämän jälkeen työnnä vatsalihaksia alas, työnnä kyynärpäitä taaksepäin ja työnnä lantiota eteen.

Hyvä uutinen on se, että tässä asennossa pitää pysyä vain 30 sekuntta. Tarkemmat ohjeet liikkeen tekoon voit katsoa alla olevalta videolta.

Lue myös: Tutkijat varoittavat: Älä jää lankku-asentoon yli 10 sekunniksi!

Lähde: Independent

Kilpailut

Uusimmat