Kuva: Shutterstock

Istumapaikalla on väliä - tutkimus selvitti, kuinka vältät flunssan lentokoneessa

21.03.2018 15:15 - Katariina Auvinen

Monesti ihmiset tuntuvat sairastuvan flunssaan lentomatkan aikana.

Varsinkin pitkillä lentomatkoilla riski sairastua flunssaan, on huomattava. Lentokoneen kuiva ja viileä sisäilma kuivattaa limakalvoja, jotka eivät pysty estämään pöpöjen tunkeutumista elimistöön niin hyvin. Sen lisäksi suuri määrä ihmisiä pienessä tilassa, on täydellinen ympäristö flunssavirusten leviämiselle. 

Tutkijat ovat selvittäneet, että paikan valinnalla on merkitystä, jos mielit pysyä terveenä. Daily Mail -julkaisu uutisoi, että tutkimus on yksiselitteinen, paras paikka on ikkunapaikka. Seuraava asia voi olla hieman vaikeampi toteuttaa, parasta olisi nimittäin istua koko ajan paikoillaan. 

Tutkimuksen mukaan ikkunapaikka olisi kaikista paras, jos haluat välttää flunssapöpöjä. (kuva: Shutterstock)

Tällöin ihminen ihminen ei myöskään altistu niin herkästi bakteereille ja viruksille, jotka saattavat muhia pinnoilla. Ikkunapaikan eduksi luetaan myös se, että käytävällä kulkevat ihmiset eivät ole kosketuksissa matkustajaan. 

Tutkimuksessa selvisi myös se, että flunssan saaminen lentomatkalla ei ole niin yleistä kuin oletetaan. Tutkijat löysivät viitteitä, että keskimäärin yksi matkustaja kaikista lentokoneessa olevista sairastuu todennäköisesti flunssaan. 

Lue myös: Matkustaja kuvasi lentoemännän upean teon - "Hän puuttui peliin"

Lähde: Daily Mail 

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat