Kuva: Shutterstock

Saitko kosmetiikkatuotteesta allergisen reaktion? Hoida iho kuntoon 4 helpon neuvon avulla

13.07.2018 18:15 - Emmi Moilanen

Allergiaa aiheuttavan tuotteen käyttö tulisi lopettaa välittömästi.

Joskus kosmetiikka- ja kauneudenhoitotuotteet aiheuttavat iholle allergisen reaktion. Popsugar-sivusto haastatteli asiantuntijoita ja selvitti, mitkä ovat ne täsmäkeinot, joiden avulla saat ihosi jälleen kuntoon kotioloissa.

Vaihe 1:

Allergiaa aiheuttaneen tuotteen käyttö tulisi lopettaa heti oireiden ilmaannuttua. Jos et ole varma, mikä tuote allergisen reaktion takana on, lääkäri Ross Perry suosittelee karsimaan kauneudenhoitorutiinista pois sen tuotteen, jonka käytön olet juuri aloittanut.

Vaihe 2:

Pese kasvosi huolellisesti vedellä hajusteettomalla saippualla poistaaksesi allergiaa aiheuttavan tuotteen jäämät iholtasi.

Vaihe 3:

Jos iho punoittaa ja on ärtynyt, lääkäri David Jack suosittelee rauhoittavan kasvorasvan levittämistä iholle. Jos iho on rakkuloilla, ota käyttöön antiseptinen rasva. Perryn mukaan myös hydrokortisonivoidetta voi lisätä ärtyneelle alueelle lievittämään tulehdusta ja kutinaa.

Popsugarin artikkelissa huomautetaan myös, että ihon ollessa myös turvonnut, avuksi voi ottaa antihistamiinia sisältävää allergialääkettä.

Vaihe 4:

Kun iho on puhdas ja pahin ärsytys on rauhoittunut, jatka hipiäsi kosteuttamista hellävaraisella kosteusvoiteella.

Jos oireet hyvästä hoidosta huolimatta tuntuvat pahenevan tai leviävän, eivätkä lievity kotikonstein, ota yhteys lääkäriisi.

Lue myös: Tee kuivan ihon meikkipohjasta nopeasti virheetön - katso miten onnistut

Lue myös: Arkipäiväiset tavat, jotka vanhentavat kasvojen ihoa huomaamattasi - ethän sorru?

Lähde: Popsugar

Kilpailut

Uusimmat