Kuva: Shutterstock

Kärsitkö finneistä vielä aikuisenakin? 3 tavanomaista syyllistä, jotka löytyvät ruokavaliostasi

16.08.2018 18:15 - Emmi Moilanen

Runsas kofeiinipitoisten tuotteiden käyttäminen voi aiheuttaa iho-ongelmia.

On tiedetty jo pitkään, että maitotuotteet ja makeat sekä rasvaiset herkut voivat altistaa ihon epäpuhtauksien muodostumiselle. Jos sinusta tuntuu, että iho-ongelmat piinaavat aikuisiällä oikeanlaisesta puhdistuksesta ja ruokavaliomuutoksista huolimatta, on olemassa vielä muutama seikka, joihin kannattaa kiinnittää huomiota.

Popsugar haastatteli asiantuntijoita ja selvitti, mitkä muut tekijät ruokavaliossa voivat aiheuttaa ihon epäpuhtauksia ja juonteita.

Suolaiset herkut ja välipalat

Tiedetään, että runsas suolaisten ruokien nauttiminen voi aiheuttaa kasvojen ja silmäpussien turvotusta seuraavana aamuna. Runsas suolan määrä ruokavaliossa voi altistaa myös ihon rasvoittumiselle ja epäpuhtauksille.

- Iho saattaa kuivua ja muuttua halkeilevaksi. Tästä syystä myös mahdollista, että iho alkaa rasvoittua normaalia enemmän yrittäessään kompensoida kuivuutta, ravitsemusterapeutti Stacy Tucker kertoo.

Alkoholi

- Alkoholi kuivattaa kehoa, mukaan lukien ihon, eli kehosi suurimman elimen. Runsas alkoholin kulutus aiheuttaa ihossa myös vitamiinien ja ravintoaineiden puutosta. Tucker selittää.

- Ihon sameus, tukkeutuneen ihohuokoset, epätasainen väri, juonteet ja kimmoisuuden katoaminen ovat seurauksia liiallisesta alkoholin kulutuksesta, hän jatkaa.

Kofeiini

Hyvinvoinnin asiantuntija Karen Morsen mukaan ihon kunnossa saattaa havaita eron runsaasti kofeiinia kuluttavan, ja ei lainkaan kofeiinipitoisia tuotteita nauttivan henkilön välillä.

- Yksi tai kaksi kupillista kahvia päivässä ei tee iholle suurta harmia, mutta suurempi määrä niin energiajuomia, suklaata tai muita kofeiinia sisältäviä tuotteita voi johtaa ihon ennenaikaiseen ikääntymiseen.

Kofeiinin aiheuttamia iho-ongelmia on mahdollista myös ennaltaehkäistä kotikonstein.

- Jos olet innokas kofeiinin kuluttaja, parasta mitä voit tehdä on lisätä myös veden juomista, Morsen jatkaa.

Lue myös: Tee kuivan ihon meikkipohjasta nopeasti virheetön - katso miten onnistut

Lue myös: Haaveiletko pitkistä ja vahvoista kynsistä? Ruuat, joiden syömistä kannattaa lisätä

Lähde: Popsugar

Kilpailut

Uusimmat