Kuva: Shutterstock

Aamupalat, jotka ovat loistava lisä laihduttajan ruokavalioon - edistävät painon putoamista

04.09.2018 20:15 - Emmi Moilanen

Laihduttajan ruokavaliosta tulisi löytyä niin kuitua, proteiinia kuin hyviä rasvojakin. Tästä syystä esimerkiksi pähkinät ovat hyvä valinta osaksi aamupalaa.

Kaurapuuro on perinteinen aamupala, joka kuitupitoisuutensa takia on myös erinomainen valinta laihduttajan ruokavalioon. Jos puuron syöminen kuitenkin kyllästyttää, voit lukea alta Healthline-terveyssivuston kokoaman listan aamupaloista, jotka hellivät erityisesti laihduttajan kehoa.

Kananmunat

Kananmunat sisältävät runsaasti proteiinia ja munien on osoitettu pitävän kylläisyyden tunnetta yllä pitkään. Kylläisyyden tunne takaa myös sen, että napostelun himo vähenee, joka edistää myös painosi putoamista.

Banaani

Myös banaanit sisältävät runsaasti kuitua ja pitävät nälän tunnetta hyvin loitolla.

Smoothiet

Erilaiset smoothiet ovat helppo tapa varmistaa, että saat aamupalalla tarvitsemasi ravintoaineet monipuolisesti. Juomaan on mahdollista sekoittaa samanaikaisesti niin proteiinin kuin hyvien rasvojenkin lähteitä.

Marjat

Marjat sisältävät runsaasti elimistölle tärkeitä ravintoaineita ja sisältävät myös runsaasti kuitua. Tutkimukset ovat osoittaneet, että marjojen sisällyttäminen ruokavalioon voi edistää painosi putoamista.

Greippi

Greipit sisältävät vähän kaloreita, mutta runsaasti vettä ja kuitua. Tutkimukset ovatkin osoittaneet, että nämä tekijät voivat edistää laihtumista ja rasvan palamista.

Kahvi ja vihreä tee

Kahvin on todistettu tehostavan aineenvaihdunnan toimintaa ja rasvanpolttoa. Myös vihreällä teellä on rasvanpolttoa edistäviä ominaisuuksia.

Kiivit

Myös kiivit sisältävät kuitua sekä pektiiniä, joka hillitsee ruokahaluasi ja voi näin ollen edistää painosi putoamista. Kiiviä pidetään myös luonnon omana laksatiivina, sillä se laskee turvotusta ja nesteiden aiheuttamaa pöhötystä.

Chia- ja pellavansiemenet

Chia-siemenet sisältävät proteiinia ja kuitua. Ottamalla siemenet osaksi ruokavaliotasi edistät painosi putoamista, hillitset ruokahaluasi ja pidät verensokerisi tasapainoisena pidempään. Myös kuitupitoisilla pellavansiemenillä on samankaltaisia vaikutuksia, ja ne pitävät myös nälän tunteen loitolla pitkään.

Pähkinät

Pähkinät ovat laihduttajalle varma valinta, sillä ne sisältävät kuitua, proteiinia sekä hyviä rasvoja.

Lue myös: Sipulin yllättävät terveyshyödyt listattiin - olisitko arvannut?

Lue myös: Lievitä stressiä syömällä – 7 ruoka-ainetta, jotka rauhoittavat hermojasi

Lähde: Healthline

Kilpailut

Uusimmat