Kuva: Shutterstock

Lievitä stressiä tehokkaasti jo kuudessa minuutissa - katso miten

24.09.2018 18:45 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

Yksi pieni tapa saattaa helpottaa ahdistusta ja stressiä jo muutamassa minuutissa.

Stressi on tuttu tunne varmasti jokaiselle meistä. Sen kokee jokainen jossain vaiheessa elämäänsä. Joissain tilanteissa se on myös ihan suotavaa, mutta liiallinen stressi ajaa ihmisen myös nopeasti oman jaksamisensa äärirajoille.

Onneksi stressiä voi myös tehokkaasti helpottaa ihan pienilläkin teoilla. Tuoreen tutkimuksen mukaan stressaantuneen henkilön kannattaisi ottaa tavaksi lukeminen, sillä se saattaa vähentää stressiä lähes 70 prosentilla vain kuudessa minuutissa.

Lukeminen vähentää siis stressin oireita tehokkaammin kuin mikään muu rentoutumiskeino. Mutta mistä se sitten johtuu? Tutkijoiden mukaan se johtuu siitä, että lukiessa ihmisen ajatus kiinnittyy lukemaansa ja samalla jännitys laskee koko kehossa, mikä taas laskee stressitasoja.

Tämän lisäksi lukeminen nostaa ihmisen empatiakykyä, auttaa aivojen kehittymisessä lapsilla sekä vähentää riskiä sairastua dementiaan.

- Nykyihminen elää erittäin stressaavassa maailmassa. Lukeminen kannattaa ottaa päivittäiseksi tavaksi. Se auttaa pääsemään eroon stressaavista ajatuksista ja etenkin lasten kohdalla se tekee hyvää mielikuvitukselle, tutkijat kertovat.

Jos siis haluat antaa itsellesi stressittömämmän elämän, ota lukeminen osaksi arkea.

Lue myös: Stressi vaikuttaa koko kehoosi epämiellyttävällä tavalla - lue miten

Lue myös: Hätistä stressi 10 minuutissa - asiantuntijalla yllättävä vinkki

Lue myös: Mitä stressi todella tekee terveydellemme - katso herättelevä video

Lähde: Whimn

Kilpailut

Uusimmat