Kuva: Shutterstock

Lisää energiaa aamuihin – 5 juomaa, joiden avulla torjut väsymystä kahvin sijaan

28.09.2018 19:15 - Emmi Moilanen

Vihreä tee tehostaa aineenvaihduntaa ja tomaattimehusta löydät avun myös krapulan lievittämiseen.

Aamukahvi on yksi perinteisimmistä keinoista torjua väsymystä ja etsiä lisää energiaa päivään. Kahvin sisältämä kofeiini ei kuitenkaan ole ainoa vaihtoehto startata päivä virkeästi. Healthline-sivusto kokosi yhteen juomat, joiden avulla saat lisää potkua päivään ja pidät olosi energisenä.

Virkisty ja tehosta aineenvaihduntaa vihreän teen avulla

Vihreä tee sisältää runsaasti antioksidantteja. Aloittamalla aamusi kupillisella kuumaa juomaa käynnistät myös aineenvaihduntasi tehokkaasti. Tutkimukset ovat osoittaneet, että aineenvaihdunnan tehostamisen lisäksi vihreä tee saattaa edistää rasvanpolttoa.

Tankkaa vihanneksia

Jos aamulla olo tuntuu uupuneelta, kahvi ei ole ainoa keino taistella väsymystä vastaan. Nappaa aamupalaksi vihanneksista koostuva smoothie ja esimerkiksi lehtivihannekset, kuten kaali tai pinaatti, ovat erinomaisia raaka-aineita helppoon ja nopeaan juomaan.

Energiaa goji-marjoista

Goji-marjat ovat todellinen terveyspommi ja tästä syystä erinomainen vaihtoehto myös aamupalalle. Marjat sisältävät runsaasti ravintoaineita, vitamiineja ja tärkeitä aminohappoja.

Kokeile siis aloittaa päiväsi lasillisella goji-marjamehua. Tutkimukset ovat osoittaneet goji-marjamehulla olevan useita eri terveyshyötyjä:

Lisää energiaa

Parantaa urheilusuoritusta

Parantaa keskittymiskykyä

Lievittää stressiä ja uupumusta

Helli herkkää vatsaa

Inkivääri on yksi perinteisimmistä keinoista helliä herkkää ja kipeää vatsaa. Jos olet taipuvainen kärsimään vatsanväänteistä aamuisin, aloita päivä kupillisella inkivääriteetä. Inkivääri rauhoittaa vatsakivun lisäksi pahoinvointia, oksentelua ja ripulia.

Lisää pari teelusikallista hienoksi raastettua, tuoretta inkivääriä kupilliseen kiehuvaa vettä ja anna hautua viiden minuutin ajan.

Piristä krapulaista oloa

Jos edellinen ilta on venähtänyt pitkäksi drinkkien ja muiden alkoholipitoisten juomien merkeissä, tomaattimehusta voi löytyä yllättävä apu krapulan parantamisessa. Healthlinen artikkelissa kerrotaan, että tutkimukset ovat osoittaneet tomaatin lieventävän alkoholista johtuvia vaikutuksia.

Lue myös: Viisi ruoka-ainetta, jotka saavat ihosi hehkumaan - kuuluvatko jo ruokavalioosi?

Lue myös: Ruoka-aineet, jotka auttavat ehkäisemään syöpää - löytyykö jo sinun jääkaapistasi?

Lähde: Healthline

Kilpailut

Uusimmat