Kuva: Shutterstock

Talvi vaikuttaa myös alapäähän - kätilö neuvoo, miten ehkäiset kuivat limakalvot

01.10.2018 17:45 - Katariina Auvinen

Kylmä ja kuiva ilma ovat erityisen rasittavia iholle.

Talvi on erittäin rasittavaa aikaa iholle, koska kuiva ja kylmä ilma haihduttavat tehokkaasti kosteutta. Kätilö ja naistentauteihin erikoistunut hoitaja Mary Burke, kertoo että talvi rasittaa myös naisten alapäätä ja sen limakalvoja juuri kuivattamalla niitä. 

- Meidän ihon kuivuusongelmistamme keskustellaan avoimesti, mutta vaginan kuivuudesta erityisesti talviaikaan, ei jutella ollenkaan, Burke kertoo The Sun-julkaisulle antamassaan haastattelussa. 

Burken mukaan ei ole epätavallista, että naiset voivat kokea kuivuusongelmaa juuri talvella. Se vaikeuttaa seksin harrastamista, on kivuliasta sekä voi johtaa myös kutinaan ja kirvelyyn. 

Hoitajan mukaan kuivuus ei siis ole pelkästään iäkkäämpien naisten ongelma vaan se koskettaa kaikenikäisiä. Jos kuivuus on todella häiritsevää, eikä apteekin itsehoitotuotteet auta, kannattaa kääntyä lääkärin puoleen. 

- Apteekista löytyy itsehoitolääkkeitä, joita kannattaa kokeilla ensin, Burke neuvoo. 

Myös ruokavaliolla on vaikutusta kätilön mukaan. Talviaikaan naisten kannattaa lisätä ruokavalioonsa erityisesti kasviksia, pähkinöitä ja hyviä rasvoja sisältäviä ruoka-aineita. 

Myös ihonhoitotuotteisiin kannattaa kiinnittää huomiota. Erityisesti saippuoita kannattaa välttää. Ne pesevät usein iholta pois sen luonnollisen öljyn, joka auttaa suojaamaan ihoa ja pitämään sen hyvässä kunnossa. 

Lue myös: Vaginan kuuluukin haista - gynekologi kehottaa eroamaan miehestä, joka valittaa tuoksusta

Lähde: LADbible

Kilpailut

Uusimmat