Kuva: Shutterstock

3 yleistä virhettä, jotka hidastavat treenistä palautumista – oletko sortunut liikunnan jälkeen?

26.01.2019 16:15 - Emmi Moilanen

Ennen kuin haet lisäenergiaa kahvista, kehoa tulisi ensin nesteyttää riittävästi vedellä.

Riitävä uni, monipuolinen ruokavalio ja säännöllinen venyttely auttavat kehoa palautumaan rankasta urheilusuorituksesta. On myös asioita, joihin ei heti treenin jälkeen tulisi sortua ja saatat huomaamattasi jälkikäteen jopa kumota treenin tuomia, positiivisia vaikutuksia.

Pure Wow -sivusto kokosi muistilistan asioista, joita heti treenin jälkeen olisi hyvä välttää.

Juot runsaasti proteiinijuomia

- Treenin jälkeinen proteiinijuoma ei ole välttämättömyys, kertoo personal trainer Stan Dutton.

- Jos syöt riittävästi proteiinia päivän aikana, ajoituksella ei ole niinkään väliä. Jos esimerkiksi aloitat päivän kuntosalilla ja suuntaat brunssille heti sen jälkeen, proteiinijuoman hörppääminen siinä välissä ei ole välttämättömyys, vaan voit ottaa proteiinit tulevasta ateriasta, hän jatkaa.

Juot kahvia veden sijaan

Vaikka olisit treenannut aamusta ja urheilusuorituksen jälkeen kaipaat suurta kupillista kahvia, huolehdi ensin kuitenkin riittävästä vedensaannista.

- Näen usein ihmisiä, jotka juovat kahvia heti treenin jälkeen. Tästä olen ehdottomasti eri mieltä, nesteytä kehoasi ensin vedellä, ennen kuin nautit kofeiinia, personal trainer David Middelton muistuttaa.

Et syö mitään treenin jälkeen tai välttelet hiilihydraatteja

- Useat pudottavat painoa juuri liikunnan avulla ja he karsivat kaloreita myös ruokavaliostaan saavuttaakseen oman tavoitteensa, liikunnanohjaaja Michelle Chuan aloittaa.

- Jos ei syö riittävästi treenin jälkeen, laihtuminen voi itseasiassa hidastua ja energiatasosi laskee. Tämä ei myöskään tee hyvää aineenvaihdunnalle, hän jatkaa.

Pure Wow:n artikkelissa muistutetaan myös siitä, ettei treenaajan tulisi vältellä hyviä hiilihydraatteja, sillä myös ne auttavat lihaksia palautumaan liikuntasuorituksesta.

Lue myös: Ethän treenaa peppua liikaa? Katso miten usein tehokas porrastreeni kannattaa tehdä

Lue myös: 4 liikkeen treeni, jonka avulla saat vatsarasvan palamaan - ota personal trainerin vinkit talteen

Lue myös: 5 oikeasti hyvää tekosyytä jättää urheilutreeni välistä

Lähde: Pure Wow

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat