Tahdotko laihtua pysyvästi? Kokeile helppoa treenirutiinia, joka on tutkitusti tehokas

05.07.2019 12:15 - Senni Loikala

Liikunnan aikatauluttamisella on tärkeä rooli pysyvien tulosten saavuttamisessa, kertovat tutkijat.

Tuoreen tutkimuksen mukaan saavutat säännöllisellä liikunnalla todennäköisemmin pysyviä tuloksia, jos treenaat pääsääntöisesti suurin piirtein samaan kellonaikaan. Tapa edesauttaa sitä, että treenaaminen muodostuu rutiiniksi elämässäsi. Kun liikunta on säännöllistä ja sille on varattu oma tietty aikansa, pidät todennäköisemmin kiinni suunnitelmistasi harrastaa liikuntaa.

Yhdysvaltojen Rhode Islandilla sijaitsevan Miriamin sairaalan asiantuntijat kertovat tutkimuksensa perusteella, että pysyvä painonpudotus vaatii keskimäärin 250 minuuttia, eli reilua neljää tuntia, liikuntaa viikossa.

Tutkimukseen osallistui 375 aikuista. Heillä oli erilaisia liikuntatottumuksia. Heillä, joilla treenaaminen ei ollut muodostunut rutiiniksi, oli tapana harrastaa liikuntaa pidempiä aikoja kerrallaan. He myös harrastivat liikuntaa muita useammin epäsäännöllisinä aikoina. Puolestaan he, joilla treenaaminen oli yksi arjen rutiineista, harrastivat liikuntaa useammin, lyhyempiä aikoja kerrallaan ja säännöllisinä kellonaikoina.

Lue myös: 3 liikkeen treeni takaa timmin keskivartalon - tarvitset avuksesi vain kahvakuulan

Lue myös: Riutunut malli söi vain 500 kaloria päivässä - painonnousu kostautui järkyttävällä tavalla

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat