Kuva: Shutterstock

Uuvuttaako kiire? 3 tehokasta ohjetta ajanhallintaan

23.11.2019 20:15 - Karoliina Kotala

Kiire ja stressi voivat kuormittaa pahastikin, joten itseään ja omaa jaksamistaan kannattaa kuunnella.

Syksy ja alkava talvi on monelle kiireistä aikaa. Kiire taas johtaa helposti stressiin, jolla tiedetään olevan merkittäviä terveyshaittoja. Ajanhallinnassa voi kuitenkin kehittyä. Alla kolme tehokasta ohjetta:

Tarkkaile aikaasi

Kirjoita muutaman päivän ajan kaikki menosi. Siten tunnistat mahdolliset aikasyöpöt. Ota käyttöön kalenteri, johon näet milloin menoa ja tapahtumaa alkaa kertyä liikaa ja voit helpommin puuttua asiaan. Pohdi myös, antavatko kaikki menosi energiaa vai uuvuttavatko ne. Mistä sinä haluaisit luopua?

Hoida yksi asia kerrallaan kunnolla

Vaikka innostuisitkin helposti, yritä keskittyä kerrallaan vain yhteen asiaan ja hoitaa se kunnolla. Kun se on valmis, siirry vasta sitten seuraavaan. Liian monen asian hoitaminen samaan aikaan uuvuttaa. Vaikka multitaskaus onkin trendikäs termi, ei se todellisuudessa ole hyödyllistä.

Ole läsnä nyt

Lepo ja pysähtyminen ovat tärkeitä. Kukaan ei jaksa loputtomista suorittaa ja paahtaa, vaan aikaa palautumiselle tarvitaan. Mieti miten sinä lataat akkujasi ja varaa sille aika kalenterissa. Sulje silloin puhelimet ja tietokoneet, ole täysin läsnä hetkessä.

Lähteet: Terveydeksi

              Nyyti.fi

Lue myös: Yksin olemisen merkittävät hyödyt listattin - syyt, miksi jokaisen panostaa omaan aikaan

Kilpailut

Uusimmat