Kuva: Shutterstock

THL suosittelee pääkaupunkiseudulle uusia koronatoimia - baarit kiinni, matkustusta vältettävä

18.02.2021 11:45 - Reija Saarinen / reija.saarinen@bauermedia.fi

THL:n suosittelemat toimet koskevat seuraavaa kolmea viikkoa.

Terveyden ja hyvinvoinnin laitos (THL) pitää välttämättömänä, että Helsingin ja Uudenmaan sairaanhoitopiirin (HUS) alueella ja pääkaupunkiseudulla otetaan käyttöön väliaikaisia uusia toimia koronaepidemian kiihtymisen estämiseksi.

THL suositteleekin, että baarit, yökerhot ja pubit suljetaan Helsingissä, Vantaalla, Espoossa ja Kauniaisissa kokonaan ja pidetään kiinni 14. maaliskuuta saakka. Tämän lisäksi julkisten kokoontumisen osallistujamäärän rajoittamista suositellaan kuuteen henkilöön. Tämän lisäksi THL suosittelee, että HUS-alueen asukkaat välttävät lomamatkustamista oman alueen ulkopuolelle 14. maaliskuuta asti. 

- Koko Suomessa epidemian kiihtymisen riski on kasvanut muita virustyyppejä nopeammin leviävän brittivariantin takia. Sitä on löytynyt Uudeltamaalta eneneviä määriä, sanoo THL:n johtaja Mika Salminen.

Viime viikkojen aikana HUSin ja muun maan epidemiakehitys on eriytynyt. HUSin alueella ilmaantuvuus on neljässä viikossa lähes kaksinkertaistunut.Eniten tartunnat ovat Suomessa kasvaneet 19–34-vuotiailla. Työikäisten tiiviit kontaktit toimivat epidemian ajurina. Useiden laajojen tartuntaketjujen alkuperä on ollut yksityistilaisuuksissa sekä baareissa ja vastaavissa.

Lue myös: Korona on lisännyt yksinäisyyttä koko maassa - THL:n mukaan etenkin yksi alue korostuu tilastoissa

Lähde: THL

Kilpailut

Uusimmat