Kuva: Shutterstock

Vahvojen kynsien salaisuus voi piillä ruokavaliossa - tärpit, mitä kannattaa syödä

02.04.2022 14:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Kynnet himoitsevat muun muassa jodia ja sinkkiä.

Kynsien terveyteen ja vahvuuteen voi vaikuttaa myös ruokavaliolla. Kynnet janoavat erityisesti jodia, sinkkiä ja seleeniä, joten tärkeää onkin kiinnittää huomiota juuri niiden riittävään saantiin.

Syy voi tosin löytyä muualtakin. Kuitenkin esimerkiksi rautakuuria miettiessä pitää aina kääntyä ensin lääkärin puoleen.

- Hapertuvat ja heikot kynnet ovat usein merkki raudan tai proteiinin puutteesta, kertoo ravisemusasiantuntija Jessica Sepel Metro-lehden haastattelussa.

Lisää näitä ruokavalioosi

1. Jodia saadaksesi on syytä kääntää katse maitotuotteisiin ja kananmuniin, joissa sitä on runsaasti sekä mereneläviin tai kasvissyöjänä esimerkiksi merilevään.

2. Myös sinkki lymyilee merenelävissä ja aivan erityisesti ostereissa. Sitä on kuitenkin mahdollista kerryttää myös pähkinöistä, siemenistä, maitotuotteista ja pavuista.

3. Jos mielii lisätä ruokavalioonsa seleeniä, on syytä napsia parapähkinöitä tai vihreää salaattia.

4. Vahvoihin kynsiin riittää vallan hyvin ruuan mukana saatavat hivenaineet ja vitamiinit, mutta joissakin tapauksessa lisäravinteestakaan ei ole haittaa. Sepel suosittelee nimenomaisesti kynsille esimerkiksi kollageenia.

Vaikka jotkin ruoka-aineet saattavatkin tuoda terveyshyötyjä, on ruokavaliossa muistettava aina tasapaino ja kohtuus. Mitään ei siis pidä ryhtyä syömään läjäpäin terveysvaikutusten toivossa.

Lue myös: Lohkeilevat kynsinauhat raivostuttavat - 5 neuvoa, joilla selätät ongelman

Lue myös: Haaveissa vahvat kynnet, mutta lohkeilu ei lopu? Vältä arkiset asiat, joihin moni sortuu

Lähde: Metro

Kilpailut

Uusimmat