Kuva: Shutterstock

Arkiruoka voi olla helppoa, halpaa ja terveellistä - poimi parhaat vinkit

04.01.2023 14:15 - Minttu Tikkanen / minttu.tikkanen@bauermedia.fi

Osa valmisruuistakin voi olla mainettaan terveellisempiä.

Ruuan hinta on noussut kaiken muun mukana, ja monessa taloudessa mietitäänkin nyt, miten ruokakauppalaskussa voisi säästää.

Sydänliitto suosittelee, että toisin kuin usein luullaan, myös valmisruuista voi hakea apua arjen ruokalistaan. Useat niistä ovat myös hinnaltaan suotuisia. Monet valmisruuista sisältävät paljon haitallisia lisäaineita ja lisättyä suolaa sekä sokeria, mutta Sydänliitto neuvoo, että osa niistä on huonoa mainettaan parempia.

Terveellisiä ja edullisia valmisruokia Sydänliitto kertoo olevan esimerkiksi hernekeiton, pinaattilettujen ja kalapuikkojen. Myös valmiita tortillalettuja kannattaa hyödyntää esimerkiksi jämien syömisessä. Letun sisään on helppo kasata lähes mitä tahansa, mitä kaapeista sattuu sillä erää löytymään.

Helppo tapa pienentää aterioiden hintaa on myös unohtaa toisinaan konstailu ja pyrkiä vain ruuan ravitsevuuteen. Ateriasta on tärkeää saada kerralla proteiinia, hiilihydraatteja sekä kasviksia, mutta niiden fiiniydellä ei ruuan ravitsevuuden kantilta ole merkitystä. Myös suunnitelmallisuus auttaa ruokalaskun hallinnassa, kun kaupassa ei ramppaa jatkuvasti hakemassa jotakin pientä ja kotona on aina valmiina ruokaa, jolloin naposteluhimo ei ehdi iskemään.

Lue myös: Kannattaako sokerilakko? Ovatko makeutusaineet myrkkyä? Ravitsemusterapeutti vastaa ikuisuuskysymyksiin

Lue myös: Ruuan hinta nousee kohisten - WWF kertoo, kuinka ostoskorin loppusummaa voi painaa alemmas

Lue myös: Tiedätkö, paljonko kasviksia pitäisi syödä päivässä? Alle puolet suomalaisista syö tarpeeksi

Lähde: Sydänliitto

Kilpailut

Uusimmat