Kuva: Shutterstock

Lonkat jumissa istumisesta? Sammakkoa muistuttava venytysliike antaa tehoiskun jumiselle alakropalle

29.08.2023 14:15 - Sanni Seppä / sanni.seppa@bauermedia.fi

Jumiin jämähtänyttä kroppaa kannattaa ehdottomasti venytellä.

Lonkat jumissa ja jumppaliikkeet vähissä? Jos tämä kuulostaa tutulta, kannattaa seuraava liike ottaa haltuun. Niin sanottu "frog pose" eli mandukasana, on tehokas joogaliike jumisille lonkille. 

Etenkin istumatyö ja erilaiset alakroppaa rasittavat treenit laittavat alavartalon nopeasti jumiin. Etenkin pitkään paikoillaan istuminen laittaa kenet tahansa juntturaan. 

- Frog pose on syvästi lonkkia venyttävä liike, joten se on erinomainen venytys niille, joilla on mennyt lonkat jumiin esimerkiksi istumisesta tai liikuntasuorituksista kuten juoksemisesta tai pyöräilystä, kertoo joogaopettaja Andrew Sealy Bustle-julkaisulle.

Näin teet venytyksen:

Asetu kontillesi joogamaton tai muun alustan päälle. Pidä kädet hartioidesi leveydellä ja ala levittämään polviasi pois päin toisistaan, kohti joogamaton reunoja. Laske lonkkiasi niin alas kohti lattiaa kuin pystyt. Liikkeen ei kuitenkaan kuulu sattua, joten jää sille korkeudelle, joka tuntuu vielä mukavalta, eikä kipeältä. Levitä jalkojasi vielä enemmän ulospäin, mutta pidä polvesi samassa kohdassa kuin mihin olet ne jo levittänyt. Laskeudu sitten käsiesi varaan maahan. Pidä kyynärpäät ja olkapäät samassa linjassa. Keskity syvään ja rauhalliseen hengitykseen.

Voit katsoa mallia vielä alla olevasta videosta tai painamalla tästä.

Lue myös: Yksi joogaliike hoitaa kaksi kärpästä yhdellä iskulla - sekä vahvistaa että venyttää lihaksistoa

Lue myös: Lonkat jumissa? Yksinkertainen venytysliike on tehokas lääke jumiselle alakropalle

Lue myös: Kaipaako alakroppasi venytystä ja mielesi rentoutusta? Ota haltuun yksinkertainen liike

Lähde: Bustle

Kilpailut

Uusimmat