Karppaatko? Tässä muutama yllättävä hiilihydraattipommi

03.04.2012 22:45 -

Moni hiilihydraatteja ruokavaliossaan vähentänyt nauttii  tietämättään myös ruokia, jotka sisältävät suuren määrän näitä karppaajan vihollisia.

Karppaamisen myötä vaaleasta leivästä on tullut monen timmissä kunnossa pysyttelevän pahin vihollinen. Vehnäjauhoista leivotusta leivästä erityisen epäterveellisen tekee sen sisältämät pitkälle jalostetut hiilihydraatit, joiden liiallinen syöminen voi saada muodot pyöristymään. Vaalean leivän lisäksi on kuitenkin muutama yllättävä herkku, joista karppaajan tulisi kieltäytyä, sillä ne sisältävät enemmän hiilihydraatteja kuin vaalea leipä.

Erikoiskahvit

Näissä trendikkäissä juomissa saattaa olla jopa kokonaisen aterian verran kaloreita. Makusiirapilla ja kermavaahdolla varustetussa maitopohjaisessa kahviherkussa voi olla jopa 60-80 grammaa hiilihydraattia.

Smoothiet ja täysmehut

Terveellisenä vaihtoehtona pidetyt smoothietkin voivat lisätä helposti hiilihydraattien määrää. Mehu- tai smoothie-tölkki voi sisältää jopa 75 grammaa hiilihydraattia ja valtavat määrät sokereita. Mehuakin kannattaa laihduttajan nauttia siis kohtuudella.

Kerrosjogurtit
Nopeaksi välipalaksi tai helppona jälkiruokana nautittu kerrosjogurtti on myös omiaan hidastamaan painonpudotusta. Siinä missä jogurtti on oiva valinta välipalaksi, tekee kerrosjogurtin hillo siitä karppaajan vihollisen. Jogurttin kun lisätään hillon hiilihydraatit, on annos lähes kaksinkertainen, joista puolet kaikenlisäksi palavat nopeasti.

Jogurttirusinat
Terveysintoilijoiden makeiset, eli jogurttirusinat, sisältävät valtavan määrän hiilihydraattia ja sokeria. Terveellisempää olisi herkutella esimerkiksi tummalla suklaalla.

Lähde: Huffington Post

Suosittelemme

Kilpailut

Uusimmat