Kun rusketus menee karmaisevasti pieleen - katso!

11.04.2012 20:45 -

Vaikka moni meistä viihtyykin mielellään auringossa, kannattaa myös päivän paistattelussa muistaa, että kaikkea kohtuudella. Joskus auringonotto ja ruskean hipiän ihailu nimittäin menee liian pitkälle ja lopputulos on kaikkea muuta kuin imarteleva.

Englantilainen Daily Mail -lehti listasi kaikkien aikojen karmaisevimmat rusketukset, joiden joukkoon mahtuu jos jonkinnäköistä lopputulosta. Yhteistä näillä kaikilla on aivan liian tumma sävy rusketusta kantavan ihmisen hipiään nähden. Kuvista voi myös selkeästi erottaa rusketuksen haitat, sillä ne keillä rusketus on punertavansävyinen, ovat selkeästi saaneet värinsä auringosta ja iho on ryppyinen ja kuiva. Lopuilla lopputulos on taas pikemminkin oranssi, mikä puolestaan viittaa siihen, että väri on peräisin purkista.

Katso kuvakokoelma karmaisevimmista rusketuksista täältä. Lisää kyseenalaisen värisiä lopputuloksia voit katsoa täältä.

Ruskettuminen on pohjimmiltaan elimistön keino suojautua ultraviolettisäteilyä vastaan. Sen vuoksi me suomalaiset olemme niin kovin vaaleita, koska meidän ei tarvitse suojautua säteilyltä kuin pienen osan vuodesta. Lisäksi kaikki eivät rusketu samalla tavoin, makasi auringossa tai solariumissa kuinka kauan hyvänsä. Eteenkin keväällä haitallisten UV-säteiden määrä on tavallista suurempi, joten aurinkorasva ja aurinkolasit kannattaa ottaa jo varhain käyttöön. Etenkin pienten lasten suojaaminen on tärkeää.

Lähteet: Daily Mail, Pale Is The New Tan, Terveyskirjasto

Kilpailut

Uusimmat