Ilouutinen oluen ystäville! Tästä syystä kaljaa kannattaa juoda joka päivä!

16.05.2012 13:15 - Karoliina Kotala

Tuoreen tutkimuksen mukaan huurteisten faneille on luvassa hyviä uutisia.

Vanha, mutta sitäkin yleisempi uskomus siitä, että olut on epäterveellistä ja lihottavaa näyttää olevan nyt kumottu. Tuore tutkimus vakuuttaa päinvastoin kaljasta löytyvän hyvän terveyden avaimet.

Vastoin yleistä uskomusta, oluessa on runsaasti terveellisiä ainesosia, jotka tekevät siitä vähintään yhtä terveellisen kuin viini. Olut muun muassa ehkäisee sydän -ja verisuonitauteja, diabetesta ja korkeaa verenpainetta. Nyt asiantuntijat opastavatkin, että päivittäinen olutannos saa olla kolme olutta päivässä, kunhan se yhdistetään terveelliseen ruokavalioon.

Päivittäisen oluenjuonnin suositeltava määrä vaihtelee kuitenkin asiantuntijoista riippuen, vaikkakin espanjalainen professori Ramon Etruch vannoo kolmen oluen päiväannoksen nimeen.

- Oluen suuri haittapuoli on se, että kulutamme sitä aivan liikaa kerralla. Varsinkin kun olutta ostetaan isoissa pulloissa ja siinä on runsaasti alkoholia, terveysasiantuntija Per Brændgaard kuitenkin kumoaa Etruchin väittämät.

Alla asiantuntijoiden ohjeet oluen nauttimiseen:

- Juo maltillisesti, päivittäinen määrä on 1-3 olutta terveellisen ruoan ohella. Miehet voivat juoda päivässä kolme olutta.

- Nauti olutta tasaisesti viikon mittaan, niin että sopiva määrä jakautuu koko viikolle.

- Oluen terveysedut toimivat vanhemmalle väestölle, ei nuorille.

- Vältä nauttimasta yli viittä olutannosta lyhyessä ajassa.

Lähde: Science Nordic

Kilpailut

Uusimmat