Tutkimus: Liian tiukat farkut aiheuttavat jopa kuolioita kiveksiin

16.07.2012 16:15 - Senni Loikala

Tuoreen tutkimuksen mukaan vartaloa nuolevat farkut aiheuttavat vakavia terveysongelmia.

Terveydenhuollon ammattilaiset ovat laatineet selvityksen siitä, kuinka vaarallisia terveysvaikutuksia miehille voi koitua liian tiukoista farkuista. Tutkimuksen mukaan timmiä alavartaloa imartelevat housut aiheuttavat erityisesti ongelmia kiveksissä.

Kun nuo miehiset sukukalleudet ovat puristuksissa, eivät siittiöt pääse kulkemaan niissä vapaasti. Tällöin siittiöt pakkautuvat yhteen kohtaan eikä veri pääse kiertämään kiveksissä. Ilman nopeita toimenpiteitä kiveksiin voi syntyä jopa kuolio.

Siittiöiden ja veren pakkautumat eivät ole ainoita peppufarkuista koituvia ongelmia. Ne nimittäin aiheuttavat myös virtsarakon heikentymistä, virtsatietulehduksia ja aiempaa matalampaa siittiöiden määrää. Lisäksi tiukat housut vaikuttavat nivusten hermoihin siten, että reisissä voi tuntua joko kihelmöintiä tai turtuneisuutta.

- Neuvon valitsemaan sellaiset housut, joissa jää tilaa nivusten alueelle. On tärkeää, että myös alushousut tuntuvat niin mukavilta, etteivät ne rajoita mitenkään olemista, kertoo lääkäri Hilary Jones.

Vaikka peppu ja pakarat tulevat mahtavasti esiin tiukkojen farkkujen kanssa, kiilaa monella varmasti oma terveys tyyliseikkojen edelle.

Lähde: NY Daily News

Kilpailut

Uusimmat