Älä kokeile tätä kotona: Tee-se-itse kauneusoperaatiot

07.08.2012 09:45 -

Epätietoiset ja -toivoiset saattavat turvautua netin kautta tilaamiinsa tarvikkeisiin ja lähteä suorittamaan itselleen operaatioita, joita pitäisi suorittaa vain ja ainoastaan asiantuntijoiden toimesta. Älä siis kokeile näitä toimenpiteitä omin päin!

Luomenpoisto kotona
Netistä löytyy sivustoja, joilla myydään kasviuutteesta tehtyä voidetta, jonka luvataan poistavan luomia ja syyliä. Sivuilla lukee usein pienellä präntillä, että ostajan täytyy aina käydä näyttämässä luomeaan ihotautilääkärille ennen sen kotipoistoa. Harva kuitenkaan toimii näin. On mahdotonta tietää itse, onko luomi vaarallinen, joten jos siitä hankkiutuu omatoimisesti eroon ei saa tietää esimerkiksi ihosyövästä. Voiteet aiheuttavat usein myös pahoja ihovaurioita.

Koti-botox
On lainvastaista kaupata botoxia internetissä, siispä eri sivustoilta löytyvät ainekset ovat joko laittomia tai feikkejä. Sen lisäksi ettet voi olla varma siitä, mitä ruisku sisältää on itsensä piikittäminen todella vaarallista. Kokematon laittaja voi osua hermoihin tai suoniin ja lamauttaa vääriä lihaksia.

Kotitekoinen kemikaalikuorinta
Kemikaalikuorintaa käytetään ihon siloittamiseen. Glykolihappo on yksi kuorinnoissa käytettävistä aineista. Yleensä hapon voimakkuus kosmetiikassa on noin 15-prosenttinen ja sen käyttäminen on suhteellisen turvallista. Netissä on kuitenkin tarjolla jopa 70 prosentin vahvuista glykolihappoa. Sen käyttäminen voi polttaa ihon niin pahoin, että se johtaa pigmenttimuutoksiin ja arpikudoksen kehittymiseen. Vielä haitallisempaa on etikkahappo, jolla kuoriminen on jopa lääkäreille haastava tehtävä. Happoa saa 50 prosentin vahvuisena netistä. Näin vahva liuos voi aiheuttaa pysyvää arpeutumista.

Kosmeettisia operaatioita halajavien tulisi siis aina hakeutua asiantuntijan luokse.

Lähde: Youbeauty

Kilpailut

Uusimmat