Nainen! Katso mitä luonnollinen hiusvärisi kertoo sinusta

20.09.2012 19:00 - Karoliina Kotala

Monelle voi tulla yllätyksenä, että naisen luonnollinen hiusväri tarjoaa paljon tietoa muun muassa henkisestä ja fyysisestä hyvinvoinnista.

Women's Health -sivuston mukaan blondin hiusvärin luonnostaan omaavat naiset ovat suurimmassa riskissä sairastua silmänpohjan rappeumaan, joka voi pahimmillaan aiheuttaa sokeutumisen. Sairauden voi pitää loitolla muun muassa nauttimalla runsaasti pinaattia ja lehtikaalta.

Vaaleaveriköt tuottavat myös luonnostaan muita vähemmän melaniiniä, joten ihosyövän riski on huomattavasti suurempi. Blondien tulisi asiantuntijoiden mukaan myös suojata aina päänsä suoralta auringonvalolta.

Hiusten lähdöstä kärsivistä naisista yli puolet taas on brunetteja. Luonnostaan tummahiuksisilla on alkujaankin vähemmän hiuksia. Brunettien kannattaakin nauttia runsaasti rautaa välttääkseen hiusten lähdön.

Hiusten ruskea väri on seurasta runsaasta melaniinin tuotannosta, joka yllättävää kyllä voi saada helpommin koukuttumaan tupakasta. Brunetin kannattaa pitää huolta maksastaan nauttimalla C-vitamiinia.

Brunetit ovat tutkimusten mukaan myös eniten miesten mieleen. Blondien sijasta pitkissä parisuhteissa brunetit olivat suositumpia ja vaikuttivat miesten mielestä myös luotettavimmilta ja vakaammilta.

Punapäät sen sijaan ovat jopa 90 prosenttia muita suuremmassa riskissä sairastua Parkinsonin tautiin. Vaikka syy löytyy geeneistä, ehkäisee foolihapon nauttiminen taudin syntyä, ja sitä tulisikin nauttia päivittäin.

Punapäät myös, erikoista kyllä, reagoivat muita huonommin puudutus- ja nukutusaineisiin, ja punatukkaisille joudutaankin puudutuslääkettä antamaan yleensä 20 prosenttia muita potilaita enemmän.

Lähde: Women's Health

Kilpailut

Uusimmat