Varo - nämä viisi pikkupurtavaa voivat lihottaa sinua!

02.11.2012 13:45 - Eeva Rajala

Monet harrastavat pienten välipalojen syöntiä, ja monesti välipalojen syönti lähtee myös käsistä.

Jotkut terveellisiksi luullut pikkunaposteltavat saattavatkin sisältää piilokaloreita, -rasvaa ja -sokeria. Health-sivusto listasi viisi helppoa pikkupurtavaa, jotka saattavatkin olla lisäkilojesi takana:

Kuivat hedelmät
Vaikka kuivatuilla hedelmillä on lukuisia terveysvaikutuksia, niissä on myös paljon sokeria ja kaloreita. Lisäksi kuivattamisprosessissa hedelmistä voi lähteä merkittäviä määriä tärkeitä ravintoaineita, erityisesti kuitua. Et siis välttämättä tunne oloasi niin kylläiseksi kuivattujen hedelmien jälkeen kuin tuoreita hedelmiä nauttiessasi. Tarkkaile annoksesi suuruutta ja korvaa kuivatut hedelmät tuoreilla aina kuin mahdollista.

Jogurttijäätelö
Frozen yogurtissa eli jogurttijäätelössä voi olla paljon terveysvaikutuksia, riippuen merkistä ja ainesosista. Jogurttijäätelö toimii muun muassa hyvänä jäätelön korvikkeena aina silloin tällöin. Tässäkin merkitsee annoskoko. Yksi annos on puolikupillista, ja sitä määrää tuskin kukaan annostelee itselleen tai saa kaupasta. Jopa jo tällaisessa annoksessa voi olla huikeat määrät sokeria. Vaikka tuote olisi vähärasvainen, kaloreita saattaa kertyä. Ja vaikka nimessä on sana jogurtti, on tuote kuitenkin lähtökohdiltaan lähempänä jäätelöä kuin jogurttia.

Kahviloiden tarjoamat juomat
Kannattaa valita tarkoin, millaisen juoman hakee kahvilasta mukaan lounaan jälkeen. Monissa juomissa on rutkasti tyhjiä kaloreita. Esimerkiksi Starbucksin rasvattomaan maitoon tehdyssä piparminttu-mokka-frappucinossa on 270 kaloria ja 61 grammaa sokeria. Tämä on lähes 15 teelusikallista sokeria yhdessä juomassa. Jos tarvitset kofeiinia sisältävän juoman, kokeile vihreää teetä tilkalla maitoa ja napostele lisäksi muutama pala tuoreita hedelmiä. Näin taltutat makeannälän.

Pähkinät
Pähkinät ovat erittäin terveellisiä, mutta annoskoko on tärkeää pitää hillittynä pähkinöiden sisältämän kalorimäärän vuoksi. Pakkaa kaupan pähkinäpussista pähkinät pienempiin annospusseihin valmiiksi töihin tai luennolle mukaan otettavaksi. Pidä mielessä erityisesti saksanpähkinät (14 kokonaista saksanpähkinää per kerta) tai mantelit (24 kokonaista mantelia per kerta)

Luomupatukat
Monet ihmiset innostuvat sanasta luomu kaikkien tavaroiden kyljessä ja miettivät, että ruoka on pelkästään terveellistä. Kannattaa kuitenkin aina kaikissa tapauksissa katsoa, mitä tuote oikeasti sisältää. Monet luomutuotteet, kuten murot tai patukat, voivat sisältää korkeat määrät suolaa ja sokeria, joskus jopa enemmän kuin ei-luomutuotteet. Jos käytät esimerkiksi luomupatukoita, valitse täysjyvätuotteita sekä vähäsuolaisia ja -sokerisia vaihtoehtoja.

Lähde: Health

Kilpailut

Uusimmat