Vietä stressitön pääsiäinen - 5 vinkkiä

28.03.2013 14:45 - Heli Thoren

Lammas uuniin, pääsiäsimunajahti lapsille ja lenkillekin pitäisi ehtiä. Vai pitääkö sittenkään?

Pääsiäispyhät nostattavat monella pintaan stressin. On ruokavieraita, uusi pasharesepti kokeiltavaksi ja lastenkin kanssa pitäisi ehtiä viettää laatuaikaa. Rentouttavimmat pyhät vietetään silloin, kun ei suoriteta. Näillä viidellä vinkillä pidät stressitason sopivan matalalla:

1. Varaa pääsiäisruuat jääkaappiin etukäteen. Muista, että lomaoleiluun ei vaadita luomulampaanpotkaa eikä aamulla leivottua tuoretta leipää. Suunnittele pääsiäisen ruokalista valmiiksi, niin vältyt ahdistukselta, että riittääkö ruoka pyhien ylitse. Jos kokkaaminen stressaa, laske rimaa. Perhe voi kokoontua pöydän äärelle viettämään mukavaa iltaa vaikka valmispizzankin äärelle.

2. Vaikka pääsiäisloma onkin useamman pyhän mittainen, se hurahtaa nopeasti ohi, jos ohjelmaa riittää. Pyri rauhoittamaan aikaa myös itsellesi. Ota päiväunet tai lähde pitkälle lenkille. Loma tuntuu lomalta, jos ehdit myös levätä ja nauttia omasta seurastasi.

3. Kun kotona vietettyjä päiviä on monta peräkkäin, lapsilla kerääntyy ylimääräistä energiaa. Värityskirjat, munanmaalaus tai uusi dvd ovat hyviä keinoja saada sisälläkin oleiluun mielekästä tekemistä. Kun leffa pyörii, ehdit itsekin hörppimään kupin kahvia rauhassa lehden kera. Kun mukavaa puuhaa riittää tunteet pysyvät kuuman sijaan lämpiminä, eikä vanhemmilla pala hihat riehuvan pikkuväen kanssa.

4. Varaa mukavaa puuhaa myös itsellesi. Lehdet, kirjat tai vaikka puuvillaneuleen neulominen saavat ajatuksesi liitämään vapaammin. Tärkeintä on kuitenkin se, että et ota tekemistä paineita, vaan puuhaat sitä, mistä nautit.

5. Liikunta tuo energiaa ja hyvää oloa pyhiin. Pääsiäiseen kuuluvat suklaamunat, mämmi ja muut herkut, ja ne tuntuvat ähkynä vatsanpohjalla. Kun vedät lenkkarit jalkaan tai rullaat joogamaton auki, sijoitat samalla omaan hyvään oloon. Syöminenkin on mielekkäämpää, kun käyt välillä polttamassa kaloreita. Näin vältyt myös kasvaneen vyötärön tuomalta stressiltä, kun arki taas alkaa.

Kilpailut

Uusimmat