Raskauden järkyttävimmät sivuvaikutukset hätkähdyttävät - lue lista

10.05.2013 10:45 - Rea Tallgren

Moni nainen kokee, että raskaudesta pitää olla niin kiitollinen, ettei sen ikävistä sivuvaikutuksista saa puhua. Brittitoimittaja Ashley Pearson on kuitenkin kirjoittanut avoimen tekstin siitä, mitä kaikkea raskauden aikana tulee koettua.  

Ashley Pearson kertoo tuoreessa kirjoittamassaan kolumnissa, ettei kukaan varoittanut häntä kaikista niistä oireista, joita raskaudesta saattaisi hänelle seurata.  Pearson sanookin uskovansa, etteivät naiset uskalla puhua raskauden negatiivisista vaikutuksista, koska pelkäävät leimautuvansa epäkiitollisiksi.

Pearsonin mukaan kaikki hehkuttivat raskauden iloja, joten hän ei osannut odottaa, mitä hänellä olisi edessään vauvamahan alkaessa kasvaa. Pearsonin ensimmäinen ongelma oli pahoinvointi, joka ei todellakaan ajoittunut pelkästään aamuun. Nainen kertookin ollessaan niin huonossa kunnossa, ettei arkitoimista meinannut tulla mitään.

Pearson luuli, että pahoinvoiti tulisi olemaan raskauden inhottavin sivuvaikutus. Näin ei kuitenkaan ollut.

Hän kertoo kirjoituksessa yksityiskohtaisesti saamistaan suonikohjuista ja turvonneista ja todella kipeistä rinnoista, jotka kasvoivat valtavasti. Lisäksi toimittajan karvankasvu oli muuttunut todella nopeaksi ja karvoista oli tullut paksumpia ja vaikeammin ajeltavia. Lisäoireina Pearson määrittää aknen, migreenit, turvonneet nakkisormet, turvonneet nilkat, univaikeudet ja raskausarvet, jotka punottavat huomattavasti.

Pearson ei varmasti ole ainoa, jolla on ollut rajut oireet raskauden aikana. Millaisia raskauskokemuksia sinulla on?

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat