Uusi tutkimus paljastaa: Miehen hedelmättömyyden ja erilaisten syöpien välillä yhteys

24.06.2013 20:00 -

Nuoret miehet, jotka kärsivät täydellisestä hedelmättömyydestä, ovat suuremmassa riskissä sairastua syöpään kuin samanikäiset hedelmälliset miehet.

Stanfordin yliopiston tutkijat ovat löytäneet yhteyden atsoospermiasairaudesta kärsivien alle kolmekymmentävuotiaiden nuorten miesten ja lukuisten eri syöpien välillä. Atsoospermiasta kärsivien miesten siemennesteessä ei ole lainkaan siittiöitä.

Tutkimuksessa selvisi, että miehillä, jotka ovat hedelmättömiä ennen kuin täyttävät kolmekymmentä, on kahdeksankertainen riski sairastua erilaisiin syöpiin kuten vatsa- ja verisyöpiin. Atsoospermiasta kärsivät nuoret miehet olivat samassa pisteessä terveysongelmien kanssa kuin kymmenen vuotta vanhemmat hedelmälliset miehet.

Tohtori Eisenberg Stanfordin yliopistosta keräsi tietoa teksasilaisesta syöpärekisteristä ja Houstonin lääketieteen yliopistosta. Mies otti seurantaan 2 238 hedelmätöntä miestä, jotka olivat olleet yliopiston urologisissa tutkimuksissa 20 vuoden ajan. Näiden miesten keski-ikä oli 35,7 vuotta, ja heistä 451 kärsi atsoospermiasta ja 1 787 ei.

- Heitä seurattiin noin seitsemän vuoden ajan ja atsoospermiasta kärsivillä oli kolminkertainen riski saada jokin syöpä. Alle kolmekymmentävuotiailla taas huomattavasti suurempi eli kahdeksankertainen riski, Eisenberg kertoo.

Lähde: Daily Mail

Kilpailut

Uusimmat