Paino hallintaan: 6 helppoa keinoa, joilla pienennät annoskokoasi kuin huomaamatta

29.07.2013 10:15 - Katariina Näreaho

Kesäkilojen karistelun voi aloittaa pienentämällä annoskokoa.

On tullut taas se aika vuodesta, kun verkkarit vaihtuvat työhousuihin tai kynähameisiin. Vaatteet tuntuvat kuin kutistuneen loman aikana, kun kesällä kertyneet lisäkilot ovat saaneet vyötärön paisumaan.

Helppo tapa keventää oloa ja painoa on hienosäätää ruokailutottumuksia. Urakan voi aloittaa pienentämällä annoskokoa. Lifestyle-sivusto Yahoo! Shine listasi kuusi helppoa keinoa, joilla annoskoon saa pidettyä aisoissa kuin huomaamatta.

1. Valitse pienempi lautanen

Sen sijaan, että annostelisit ruokaa suurille 30 senttisille ruokalautasille, ota käyttöön pienemmät välipala- tai leipälautaset. Kun lautanen on pienempi, ruoan määrän pystyy hahmottamaan paremmin, eikä tule syötyä silmillä. Lisäksi, on aina parempi ottaa lisää kuin jättää ruokaa pois.

2. Syö hitaasti

Hotkimalla ja ahmimalla vatsaan jää tyhjä tunne, jolloin ruokaa tulee myös helpommin santsattua. Jos kuitenkin hidastat tahtia ja pureskelet ruokasi kunnolla, tulet täyteen jo ensimmäisestä annoksesta. Lisäksi vatsasi pystyy sulattamaan ruoan huomattavasti helpommin.

3. Älä syö yksin

Olet todennäköisesti rentoutuneempi kun syöt yhdessä perheesi tai ystäviesi kanssa. Tällöin et tule myöskään ahmineeksi ruokaa kiireessä. Mitä rauhallisempi syömistahti, sitä täydemmäksi olosi tunnet - eikä santsiannostakaan tule välttämättä enää otettua.

4. Juo paljon vettä

Juo vettä pitkin päivää ja etenkin ennen ruokailua. Näin pidät olosi kylläisenä, eikä kovaa näläntunnetta tule (mikä puolestaan johtaisi ahmimiseen).

5. Pidä ruokapäiväkirjaa

Jos tarkoituksenasi on pudottaa painoa, on ruokapäiväkirjan käyttö hyvä keino seurata syömisiään. Jos tapanasi on napostella pitkin päivää, saattaa syömisten ylösmerkitseminen hillitä tätä pahetta. Ole kuitenkin varovainen, ettei ruokapäiväkirjasta tule sinulle pakkomiellettä.

6. Määritä ruokailualueet

Rajaa kotisi alueisiin, joissa saa ja ei saa syödä. Näin vältät esimerkiksi television yhteydessä napostelun, kun kiellät itseltäsi ruokailun olohuoneessa. Parasta onkin rajata ruokailu pelkästään keittiöön.

Lähde: Yahoo! Shine

Kilpailut

Uusimmat