Hunaja on oikea ihmeaine: Apua kauneuteen ja terveyteen kymmenellä niksillä

25.09.2013 17:45 - Katariina Näreaho

Hunajaa on käytetty kautta aikain ruoissa, mutta myös kauneudenhoidossa ja lääkitsemisessä. Mihin kaikkeen tuosta ihmeaineesta oikein onkaan?

Lifestyle-sivusto Yahoo! Shine kokosi kymmenen yllättävää käyttötarkoitusta hunajalle.

1. Kiillottaa hiukset

Laita puolentoista litran vesipulloon vajaa teelusikallinen hunajaa ja kaada joukkoon lämmintä vettä. Sekoita hyvin. Kun olet pessyt hiuksesi shampoolla, kaada hunajavesi hiuksiisi. Tämä korvaa hyvin hoitoaineen, eikä tuotetta tarvitse huuhdella hiuksista pois. Hunajaa voi käyttää hiuslatvoihin myös paikallisena tehohoitona.

2. Puhdistaa ihon

Lorauta juoksevaa hunajaa hieman kämmenellesi ja sekoita joukkoon lämmintä vettä. Hiero kasvoihisi ja huuhtele.

3. Puhdistaa haavat

Hunaja on antimikrobinen aine, joten sen avulla voi puhdistaa hyvin pienet haavat, naarmut ja palovammat. Muista kuitenkin käyttää puhtaita välineitä hunajan levitykseen.

4. Vatsalääke

Vatsavaivat saavat kyytiä kun sekoitat lasiin saman verran hunajaa, etikkaa ja vettä ja kulautat kurkusta alas.

5. Taistele finnejä vastaan

Antibakteerisena aineena hunaja nitistää finnit. Käytä hunajaa paikallisesti näpyn päällä. Anna vaikuttaa puoli tuntia ja huuhtele pois. Toista hoito seuraavana päivänä.

6. Korvaa kylpysuolan

Kolme ruokalusikallista hunajaa ja kaksi ruokalusikallista oliiviöljyä kylpyveteen korvaa keinotekoiset kylpysuolat ja -öljyt mennen tullen. Hunaja pehmentää ihoasi ja tuoksuu miellyttävältä lämpimässä kylvyssä.

7. Helpottaa ahdistusta

Etenkin Intiassa hunajaa on käytetty pitkään ahdistuksen ja levottomuuden hoitoon. Hunajaa voi sekoittaa joko rauhoittavan kamomillateen joukkoon tai sen voi nauttia pelkän kuuman veden kanssa. Siivu sitruunaa ja palanen inkivääriä hunajaveden joukossa pitävät myös flunssan loitolla.

8. Pehmentää huulet

Itse tehty huulivoide on helppo valmistaa. Reseptejä löytyy runsaasti internetistä, mutta yksinkertaisimmillaan voide voi sisältää hunajaa, mehiläisvahaa, kaakaovoita ja oliiviöljyä.

9. Parantaa unenlaatua

Katkonaiset unet ja heräily voivat johtua kehossa esiintyvistä stressihormoneista, adrenaliinista ja kortisolista. Teelusikallinen suolattua hunajaa voi auttaa kehoa nollaamaan hormonit ja saada sinut takaisin unten maille.

10. Yskään

Kliiniset tutkimukset ovat osoittaneet, että hunajalla on yhtä hyvä vaikutus kuin monilla yskänlääkkeillä. Ota suoraan suuhun teelusikallinen hunajaa tai sekoita joukkoon hieman kookosöljyä ja sitruunaa.

Lähde: Yahoo! Shine

Kilpailut

Uusimmat