Tehosta palautumista - 4 tehokasta vinkkiä

29.10.2013 08:15 - Reija Saarinen

Liikunnan jälkeinen palautuminen on erittäin tärkeää ja tulosten saamikseksi kannattaakin kiinnittää treenin lisäksi huomiota myös palautumiseen.

1. Juo vihreää teetä

Vihreä tee auttaa vähentämään liikunnan aiheuttamia lihasvaurioita. Kokeile juoda vihreää jääteetä ennen treeniä tai vaihtoehtoisesti palauttavana juomana treenin jälkeen.  Edellä mainittujen lisäksi, vihreä tee auttaa myös polttamaan rasvaa. 

2. Kylmetä itsesi

Kylmä saattaa auttaa vähentämään turvotusta sekä nopeuttaa palautumisaikaa treenin jälkeen. Kokeile siis ottaa kylmiä kylpyjä tai suihkuja vähentääksesi lihasten kipua ja nopeuttaaksesi palautumista.

3. Syö tulehdusta estäviä ruokia

Tiettyjen ruoka-aineiden lisääminen omaan ruokavalioon saattaa estää lihasten tulehtumisen sekä kipeytymisen. Erityisesti kannattaa suosia ruokia joissa on runsaasti A-vitamiinia, C-vitamiinia ja antioksidantteja. Nämä nimittäin auttavat vähentämään lihasten arkuutta ja nopeuttavat palautumista. Kannattaa siis popsia esimerkiksi, ananasta, omenoita, manteleita, kanelia sekä kirsikoita.

4. Nuku

Kun ihminen treenaa ahkerasti, tarvitsee hän myös runsaasti unta. Uni on kehon kannalta oleellinen asia, sillä unen aikana keho korjaa itseään. Nuku siis riittävästi, jotta saat mahdollisimman hyviä tuloksia aikaan.

Lähde: Mind Body Green

Kilpailut

Uusimmat