5 harrastusta, jotka tekevät sinusta älykkäämmän

17.03.2014 16:15 -

Tiesitkö, että harrastuksesi saattaa tehdä sinusta entistä fiksumman? Moni ei sitä tiedä, mutta niin asia vain on.

Pitkän päivän jälkeen on ihana rentoutua hyvän harrastuksen parissa. Mitäpä jos stressiä lievittävä harrastus voisi tehdä sinusta myös samalla älykkäämmän? Etsimme viisi helppoa  tapaa, jotka auttavat sinua kehittämään älykkyyttäsi.

1. Opettele uusi kieli
Uuden kielen oppiminen kehittää aivoja ja auttaa näin ratkaisemaan esimerkiksi vaikeita tehtäviä. Pienen harjoittelun jälkeen huomaat, että aivosi terävöityvät, ja saatat jopa miettiä asioita vieraalla kielellä.

2. Pelaa videopelejä
Oikeanlaisten pelien pelaaminen kehittää silmä- käsikoordinaatiota, joka on tärkeää jokapäiväisessä elämässä. On kuitenkin tärkeää muistaa, että tämä ohje pätee ainoastaan aivoja treenaaviin videopeleihin.

3. Harrasta aivojumppaa
Sanaristikot, sudokut, sekä muut aivopelit alentavat riskiä sairastua dementiaan myöhäisemmällä iällä. Samalla on todettu, että aivojumppa voi parantaa dramaattisesti muistia.

4. Lue
Lukeminen pitää mielen valppaana ja keskittyneenä. Myös sanavarastoa voi kehittää huimasti lukemalla. Lukeminen on myös helppo harrastus, sillä kirjoja on miljoonia ja halutessaan niihin ei tarvitse sijoittaa paljoakaan rahaa.

5. Soita jotain instrumenttia
Musiikkia on aina pidetty ylevänä harrastuksena. Uuden instrumentin opettelu on verrattavissa uuden kielen opetteluun ja soittaminen myös kehittää aivoja. Hyvä uutinen on myös se, että opiskelussa ei tarvitse keskittyä vaan yhteen instrumenttiin.

Uuden harrastuksen aloittaminen kannattaa aina. Jos harrastukseen jaksaa panostaa, voi tuloksena olla älykkäämpi ja vetreämpi mieli.

Lähde: Lifespan

Kilpailut

Uusimmat